«Κατέρρευσε το αφήγημα των χιλιάδων προσλήψεων»

«Κατέρρευσε το αφήγημα των χιλιάδων προσλήψεων»

Η αναποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης κατά την επέλαση του τρίτου κύματος της πανδημίας οδηγεί την κυβέρνηση σε κινήσεις πανικού. Αφού εδώ και μήνες δεν προχώρησε στις απαιτούμενες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού έρχεται σήμερα να επιστρατεύσει 206 γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα σε συνθήκες «πολέμου» σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής και με τις κλίνες ΜΕΘ να επαρκούν.

«Η επίταξη τόσο ιδιωτικών κλινικών όσο και ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών είναι μονόδρομος» αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός. Ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι «εδώ και ένα χρόνο δεν υπήρξε ούτε η κατάλληλη προετοιμασία του ΕΣΥ με στοχευμένες μόνιμες προσλήψεις γιατρών στις κρίσιμες κλινικές και τμήματα, ούτε κανένα σοβαρό σχέδιο εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στη νοσηλεία περιστατικών covid».

Τα νοσοκομεία ξεκινούν τις εφημερίες τους για ακόμα μια ημέρα με όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ κατειλημμένα και με παρέλαση ασθενοφόρων γεγονός που καθιστά απαραίτητο «αυτή την ώρα» ως μοναδική επιλογή «ένα σοβαρό σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα επιστρατεύσει, χωρίς εξαιρέσεις, όλες τις διαθέσιμες υγειονομικές δυνάμεις της χώρας (δημόσιου, ιδιωτικού τομέα, Ενόπλων Δυνάμεων)», αναφέρει ο Α. Ξανθός.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως «κατέρρευσε το αφήγημα των »χιλιάδων προσλήψεων ιατρονοσηλευτικού προσωπικού» και πως «τώρα το υπουργείο Υγείας »τρέχει και δεν φτάνε»ι» εκτιμώντας παράλληλα ότι «είναι τόσο αποτυχημένη και πανικόβλητη η διαχείριση της αιχμής του 3ου επιδημικού κύματος, που η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να έρθει σε ρήξη ακόμα και με παραδοσιακά της ακροατήρια και κοινωνικούς συμμάχους όπως οι ιδιώτες γιατροί και οι εκπροσωπήσεις τους».

Και καταλήγει, μεταξύ άλλων, στη σκιά των κυβερνητικών ανακοινώσεων για επιστράτευση ιδιωτών ιατρών: «Τώρα είναι η ώρα η υποχρεωτικότητας και της επίταξης όσων και όπου μπορούν αποτελεσματικά να βοηθήσουν. Και μάλιστα χωρίς προνομιακή μεταχείριση και προκλητικές ρυθμίσεις όπως ο διπλασιασμός του νοσηλίου στις ιδιωτικές κλινικές».

πηγη