Ανοίγουν ξανά κομμωτήρια, αρχαιολογικοί χώροι και πάρκα

Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών πρωτοκόλλων, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της κυβερνητικής επιλογής για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τη νόσο Covid-19. 

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές τις ενέργειες παρά την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας αυτή τη χρονική περίοδο, με τον αριθμό των διασωληνώσεων να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, τα δημόσια νοσοκομεία να είναι στο «κόκκινο», δεκάδες ασθενείς να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μια κλίνη ΜΕΘ και την κυβέρνηση να συνεχίζει τις εκκλήσεις προς τους ιδιώτες γιατρούς αντί να προχωρήσει σε άμεση επιστράτευση και επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. 

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ανοίγουν ξανά τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων, με τους πολίτες να μπορούν να μετακινηθούν και εκτός του Δήμου όπου διαμένουν.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, η μετακίνηση για το ραντεβού θα γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας. Δηλαδή, το κατάστημα στέλνει SMS ή e-mail στον πολίτη, το οποίο αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού. Τότε το άτομο στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση για να επισκεφτεί το κομμωτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι επαναλειτουργούν και οι υπαίθριοι αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα, με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 (και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα).

Επίσης ανοίγουν τα δημόσια πάρκα για επίσκεψη έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων με χρήση sms 6 και πρόσβαση με τα πόδια ή ποδήλατο (όχι όχημα).

πηγη