Πυρά Εξαδάκτυλου κατά κυβέρνησης για την επιστράτευση των γιατρών: «Αν σας απειλούσαν, θα πηγαίνατε με χαρά;»

Πυρά Εξαδάκτυλου κατά κυβέρνησης για την επιστράτευση των γιατρών: «Αν σας απειλούσαν, θα πηγαίνατε με χαρά;»

Για «λάθος κινήσεις, που δυσκολεύουν τις προσπάθειες όσων προσπαθούμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ» μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αναφορικά με την επίταξη των γιατρών του ιδιωτικού τομέα.

Δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα η έκφραση ότι «οι γιατροί αρνούνται να βοηθήσουν» το δημόσιο σύστημα υγείας δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τον χειρισμό του θέματος από το Υπουργείο Υγείας.

«Το (σ.σ. ότι οι ιδιώτες ιατροί) αρνούνται δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Είναι μια λέξη η οποία χρησιμοποιείται εδώ και 15 μέρες σε μια λάθος προσέγγιση του θέματος από πλευράς πολιτείας, η οποία συνοδεύεται και με άλλες λάθος κινήσεις, που δυσκολεύουν τις προσπάθειες όσων προσπαθούμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ», ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον Τ/Σ Open.

«Οι άνθρωποι που υποτίθεται αρνούνται (σ.σ. να βοηθήσουν) δεν είναι άνθρωποι οι οπαίοι δεν εργάζονται», συνέχισε, αλλά προσφέρουν στην κοινωνία «κρατώντας ασθενείς έξω από το νοσοκομεία, διασωληνώνοντας ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα».

Την ώρα που προσπαθούμε να παροτρύνουμε γιατρούς να λάβουν μέρος στη «μάχη» στο πλευρό του ΕΣΥ, «έχουμε διαρκώς κινήσεις οι οποίες είναι λάθος. Έχουμε την απειλή την Τετάρτη ότι «θα ερθείτε ή θα σας επιστρατευόσουν. Και σας ρωτώ: Αν σας έθετε αυτό το ερώτημα κάποιος «η θα έρθετε, ή θα έρθετε με το ζόρι, θα πηγαίνατε με χαρά;», πρόσθεσε, και έκανε λόγο για απειλές και λαϊκισμό σε βάρος των γιατρών.

Εξάλλου, «ο υπουργός Υγείας την Παρασκευή επέλεξε να βγάλει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έξω από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ», σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, κάτι που ήταν «προσβλητικό για τον σύλλογο. Ξεκινήσαμε στραβά, για πρώτη φορά ετέθη θέμα στη συνάντησή μας να μην καταγράφονται πρακτικά», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών σχολίασε, επίσης, πως όταν ετέθη ποιοι είναι οι όροι της επιστράτευσης κανείς δεν έδωσε εξηγήσεις.

«Για εμάς η προσπάθεια συνεχίζεται, οι ασθενείς και το σύστημα είναι πάνω απ΄ όλα. Όσοι μαζευτήκαμε θέτουμε τις υπηρεσίες μας στην διάθεση του υπουργείου αρκεί να τις αξιοποιήσει. Αν για παράδειγμα έχουμε προσφορά 3 ΩΡΛ να βοηθήσουν, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν την εξειδίκευση, να πάνε να βοηθήσουν. Δεν έχουμε πνευμονολόγο και έχουμε καρδιολόγο, δεν μπορούμε αυτή την προσφορά να την αξιοποιήσουμε; Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΙΣ:https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z13k7203jqd&playlistId=v-ca2ttnhibyix-st

πηγη