«Πόρτα» Δένδια(!) σε Στόλτενμπεργκ για κοινή συνάντηση με Τσαβούσογλου

(Καλά τώρα,μας έπεισε..!»Πόρτα» σε..ομότιμο,κατα «συνθήκην»; Απλά θα συναντηθουν τυχαια στον διαδρομο ή στο μπαρ..)

Δένδιας Στόλτενμπεργκ

Να πραγματοποιηθεί πρώτα η διμερής συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών στην Άγκυρα και βλέπουμε

Αντίδραση στις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων ήταν η διπλωματική άρνηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην πρόταση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου πριν από τις 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ εν όψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα, ο  Στόλτενμπεργκ διερωτήθηκε κατά πόσο θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει μια σύντομη συνάντηση μεταξύ του ιδίου και των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ότι έχει προγραμματισθεί κατ’ αρχάς, εφόσον υπάρχει το κατάλληλο κλίμα, να μεταβεί στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Υπό το φως της εξέλιξης αυτής επεσήμανε ότι για πρακτικούς και συμβολικούς λόγους θα ήταν ευκταίο να πραγματοποιηθεί πρώτα η διμερής συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών.

Ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, δεν απέκλεισε νέα συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ, Ελλάδας και Τουρκίας, παρουσία του Στόλτενμπεργκ, αν και εφόσον η έκβαση της συνάντησης της 14ης Απριλίου το επιτρέπει.

πηγη