Πάσχα 2021: Σήμερα ξεκινούν οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου

Πάσχα 2021: Σήμερα ξεκινούν οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου

Οι Χαιρετισμοί, ή αλλιώς και Ακάθιστος Ύμνος είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές.

Ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή (19/03), οι πρώτοι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου, οι οποίοι ψάλλονται τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες, μετά την Καθαρά Δευτέρα, ενώ στη συνέχεια έπεται η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, λίγο πριν το Πάσχα.

Οι Χαιρετισμοί, ή αλλιώς και Ακάθιστος Ύμνος είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές.

Οι Χαιρετισμοί εμπερικλείουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για το Χριστό, την ενανθρώπισή του, το ρόλο της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, την αγνότητα και την αγιότητά Της κ.λ.π., αλλά και για τον αγώνα του ανθρώπου για ένωση με το Θεό και τη βοήθεια που ζητάει από το Χριστό και την Παναγία γι” αυτό τον αγώνα.

Σημειώνεται πως Χαιρετισμοί έχουν γραφτεί εξίσου για πολλούς άλλους αγίους, ωστόσο οι Χαιρετισμοί της Παναγίας είναι η βασική έμπνευση για όλους τους άλλους που έχουν γραφτεί μετά.

ERT World – Η Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας απευθείας από το Φανάρι

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, στις 08:00

Με κάθε ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την καθιερωμένη παράδοση θα εορταστεί και φέτος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης, η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, θα μεταφέρει στον απανταχού Ελληνισμό μέσα από τις συχνότητές της η ERT World.

Συντονιστείτε από τις 08:00 στην ERT World, την οποία βρίσκετε πλέον και στις πλατφόρμες NOVA και COSMOTE.

Η Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά παγκοσμίως από την ERT WORLD και διαδικτυακά μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX στο http://www.ertflix.gr/ertworld-live/ .

πηγη