Απάντηση Ραγκούση σε Μητσοτάκη με αναφορές σε Σαμαρά και Ιουλιανά

Απάντηση Ραγκούση σε Μητσοτάκη με αναφορές σε Σαμαρά και Ιουλιανά

«Εγώ για να ενταχθώ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διέσπασα το κόμμα μου ούτε έριξα εκλεγμένη κυβέρνηση καθοδηγούμενος από εξωθεσμικά κέντρα και τον ξένο παράγοντα. Αυτό το έκανε ο πατέρας του κ. Μητσοτάκη το 1965 και στη συνέχεια διορίστηκε υπουργός της δοτής κυβέρνησης Νόβα, εξέλιξη δραματική που τελικά οδήγησε στην κατάλυση της Δημοκρατίας και στη Χούντα των Συνταγματαρχών», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης.

Με ιστορικές αναφορές στα Ιουλιανά του 1965, στις φραστικές επιθέσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή αλλά και στην συμμετοχή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση Σαμαρά απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, στον χαρακτηρισμό «υποκριτής» που του επέρριψε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας στις σχετικές αναφορές του κ. Μητσοτάκη ο κ. Ραγκούσης παραδέχτηκε ότι είχε ασκήσει πράγματι πολύ σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για το ενδεχόμενο ρήξης της Ελλάδας με την Ευρωζώνη. Σημείωσε όμως ότι στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας διέψευσε στην πράξη αυτή την κριτική ως πρωθυπουργός με ιστορικές πολιτικές αποφάσεις «απολύτως εθνικά επωφελής» όπως η παραμονή στην Ευρωζώνη και η έξοδος από τα μνημόνια.

«Δεν κατάντησα διορισμένος υπουργός της Δεξιάς»

«Εγώ βρίσκομαι στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάθομαι στα ίδια κοινοβουλευτικά έδρανα που καθόμουν όταν ήμουν στο ΠΑΣΟΚ. Δεν άλλαξα πολιτική και ιδεολογική παράταξη. Δεν κατάντησα διορισμένος υπουργός της Δεξιάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης. Στη συνέχεια όμως πέρασε και στην αντεπίθεση καταλογίζοντας στον κ. Μητσοτάκη πως όταν εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ «είχε το ιστορικό θράσος να δηλώνει υπερήφανος που στήριξε το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Κάλεσε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, που πηγάζουν από αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα:

– «Ποιός είναι υποκριτής κύριε Μητσοτάκη εσείς που τους διορίσατε ή οι υπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και άλλαξαν ιδεολογική και πολιτική παράταξη και επί δεκαετίες έκαναν καριέρα ως διαπρύσιοι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ;».

– «Ποιός είναι υποκριτής; Ο Αντώνης Σαμαράς που έριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση του πατέρα του κ. Μητσοτάκη και στην συνέχεια τον διόρισε υπουργό του ή ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που για να ικανοποιήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του αποδέχτηκε να γίνει υπουργός του κ. Σαμαρά;».

– «Ποιός είναι υποκριτής; Ο πατέρας του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν ασκούσε δριμύτατη κριτική εναντίον του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1977 και μετά προσχωρούσε στη ΝΔ του Καραμανλή ή ο Καραμανλής που τον υποδέχτηκε στη ΝΔ με ανοιχτές αγκάλες το 1978;». Στο σημείο αυτό ο κ. Ραγκούσης κατέθεσε στα πρακτικά δημοσιεύματα της εποχής όπου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε τότε: «Το δίλημμα δεν είναι Καραμανής ή χάος, γιατί Καραμανλής σημαίνει χάος».

«Το Μητσοτάκης έχει καταγραφεί ως συνώνυμο του υποκριτής ή του αποστάτης;»

– «Εγώ για να ενταχθώ στον ΣΥΡΙΖΑ δεν διέσπασα το κόμμα μου ούτε έριξα εκλεγμένη κυβέρνηση καθοδηγούμενος από εξωθεσμικά κέντρα και τον ξένο παράγοντα. Αυτό το έκανε ο πατέρας του κ. Μητσοτάκη το 1965 και στη συνέχεια διορίστηκε υπουργός της δοτής κυβέρνησης Νόβα, εξέλιξη δραματική που τελικά οδήγησε στην κατάλυση της Δημοκρατίας και στη Χούντα των Συνταγματαρχών», είπε ο κ. Ραγκούσης και ρώτησε:

«Αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης που έχει κάνει πολιτική καριέρα αποκλειστικά χάρη στο επώνυμό του μήπως θυμάται πως καταγράφηκε στη συνείδηση το Μητσοτάκης για εκείνα τα δραματικά γεγονότα: Ως συνώνυμο του υποκριτής ή ως συνώνυμο του αποστάτης;».Τελευταία τροποποίηση στις Μαρ 18, 2021

πηγη