Ηλιόπουλος: Επικίνδυνη η άρνηση της ΝΔ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Ηλιόπουλος: Επικίνδυνη η άρνηση της ΝΔ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα
Φωτογραφία αρχείουΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Την κυβέρνηση για την διαχείρηση της πανδημίας και ιδιαίτερα για την «άρνησή της να προχωρήσει ουσιαστική εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα», κατηγόρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Πάνω από 100 άνθρωποι στην Αττική βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ», ανέφερε, για να σημειώσει πως «το γεγονός ότι ακόμα και τώρα που τα νοσοκομεία είναι «στο κόκκινο», η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται την ουσιαστική εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας -όπως γίνεται σε τόσες χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία- δείχνει μια κυβέρνηση που λειτουργεί με επικίνδυνο τρόπο για τη ζωή των πολιτών», είπε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο «Star Κεντρικής Ελλάδας».

Σχετικά με τον σημερινό τρόπο εμπλοκής των ιδιωτικών κλινικών μίλησε για «χυδαία κερδοσκοπία», φέρνοντας ως παράδειγμα το «Λητώ», όπου «μεταφέρονται ειδικευόμενοι γιατροί από δημόσια νοσοκομεία», όπως είπε.

Ο κ. Ηλιόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο είναι βασικές εστίες μετάδοσης».

Σχολίασε ότι «όποιος βρεθεί για λίγο στα μέσα μεταφοράς στην Αττική, τις καθημερινές, βλέπει την τραγικότητα της κατάστασης με τον συνεχή συνωστισμό των επιβατών», για να προσθέσει ότι ανάλογα επικίνδυνη είναι η κατάσταση σε πολλούς εργασιακούς χώρους «καθώς η κυβέρνηση έχει διαλύσει την Επιθεώρηση Εργασίας και δεν γίνονται οι έλεγχοι για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων».

«Οι πολίτες, όταν αισθάνονται ότι αδικούνται, θα κατέβουν στον δρόμο, δεν περιμένουν κανένα κομματικό κάλεσμα», τόνισε αναφορικά με τις κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος και συμπλήρωσε: «Αυτό το αίσθημα αδικίας αισθάνθηκε ο κόσμος όταν είδε τον άγριο ξυλοδαρμό ενός νεαρού από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη πριν από λίγες μέρες, όταν είδε την κυβέρνηση να προσπαθεί να διαστρεβλώσει το γεγονός κάνοντας λόγο για δήθεν επίθεση 30 ατόμων στην αστυνομία και όταν την επόμενη μέρα κυβερνητικός βουλευτής έβγαζε «στον αέρα» τα στοιχεία και τα πολιτικά φρονήματα του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε».

Ακόμη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «αίσθημα αδικίας είναι προφανές ότι αισθάνονται οι πολίτες όταν η κυβέρνηση περνά, εν μέσω πανδημίας, νόμο που πετά εκτός πανεπιστημίου 24.000 μαθητές ή όταν νομιμοποιεί τις απλήρωτες υπερωρίες». «Αντιδράσεις σε μια δημοκρατία θα υπάρχουν όταν εφαρμόζονται άδικες πολιτικές και είναι χρέος μας ως αξιωματική αντιπολίτευση, τις δίκαιες αντιδράσεις να τις υποστηρίζουμε», επεσήμανε.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες για συναίνεση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, υπογραμμίζοντας πως «η στρατηγική της έντασης είναι σήμερα ξεκάθαρη επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κρύψει τη δική του αποτυχία».

πηγη