Αναπρογραμματισμός για όσους δεν πήγαν για το εμβόλιο AstraZeneca: “Τον Ιούνιο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού”

Κοντογεώργης ΣΚΑΪ: 1,5 εκατ. εμβολιασμοί έως τέλος Μαρτίου-χρονοδιάγραμμα  παραδόσεων | ΣΚΑΪ

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης είπε ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσουμε να κάνουμε το εμβόλιο όλοι…

«Μέχρι τέλος Απριλίου θα έχουμε ορατότητα για το τι μπορούμε να κάνουμε και με συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες», σημείωσε ο Θανάσης Κοντογεώργης.

Επανέλαβε ότι την Παρασκευή 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό 250.000 πολιτών με υποκείμενα νοσήματα. Από την Παρασκευή, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν μήνυμα και οι υπόλοιποι θα κλείσουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας.

Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας, στις 26 Μαρτίου, για τα άτομα 70 έως 74 ετών και στις αρχές Απριλίου για την επόμενη ηλικιακή κατηγορία 65 έως 69 ετών.

Ο Θανάσης Κοντογεώργης τόνισε ότι όλα τα εμβόλια που είναι στην διάθεση των πολιτών είναι εξίσου αποτελεσματικά και ασφαλή και αντιμετωπίζονται ως ενιαία χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή σύσταση για κάποιο εμβόλιο.

Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι όσοι είχαν ραντεβού για εμβολιασμό με AstraZeneca και δεν πήγαν, είπε ότι θα μπορέσουν να αναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους.

πηγη