“Τελειώνει” το οξυγόνο από το Θριάσιο – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Πρόβλημα με τα αποθέματα οξυγόνου υπάρχει στο Θριάσιο, σύμφωνα με έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Στις 10 Μαρτίου, ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του νοσοκομείου και ο συντονιστής γιατρός με έγγραφό τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, επισήμαναν ότι υπάρχει πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου.

Στο έγγραφο τους επισημαίνουν ότι το σύστημα παροχής οξυγόνου στο Θριάσιο είναι παλιό και προτείνουν μία σειρά νέων μέτρων.

“Η παροχή οξυγόνου στο Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή είναι οριακή και δεν είναι δυνατόν κανείς να εγγυηθεί για την ασφαλή κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών. Οι μετρήσεις της πίεσης οξυγόνου που γίνονται αδιαλείπτως δείχνουν τάσεις επιδείνωσης και είμαστε μόλις στην αρχή της εφημερίας… Κατεπειγόντως κάνετε ενέργειες για το κλείσιμο της σημερινής εφημερίας του νοσοκομείου μας” τονίζουν μεταξύ άλλων στο έγγραφο ζητώντας ενέργειες για να υπάρχει περισσότερο οξυγόνο ώστε να μπορούν να βοηθηθούν οι νοσηλευόμενοι.

Μετά το συγκεκριμένο έγγραφο το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι “έχει αυξηθεί η πίεση του κεντρικού δικτύου και έχει αυξηθεί η παροχή οξυγόνου στις Κλινικές που χρειάζεται… Το Νοσοκομείο μας έχει προμηθευτεί μεγάλο αριθμό μεγάλων φορητών φιαλών που μπορούν να αυξάνουν την πίεση τοπικά, όπου ενδεχομένως θα υπάρξουν αυξημένες ανάγκες (Κλινικές Covid), ενώ ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί οι εργασίες ενίσχυσης του κεντρικού δικτύου”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

“Σε συνέχεια του εγγράφου του Διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας, το Νοσοκομείο μας έχει ήδη προβεί σε ενέργειες ενίσχυσης του δικτύου οξυγόνου, καθώς και σε εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση πτώσης της πίεσης.

Πιο συγκεκριμένα, έχει αυξηθεί η πίεση του κεντρικού δικτύου και έχει αυξηθεί η παροχή οξυγόνου στις Κλινικές που χρειάζεται.

Επιπλέον, το Νοσοκομείο μας έχει προμηθευτεί μεγάλο αριθμό μεγάλων φορητών φιαλών που μπορούν να αυξάνουν την πίεση τοπικά, όπου ενδεχομένως θα υπάρξουν αυξημένες ανάγκες (Κλινικές Covid), ενώ ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί οι εργασίες ενίσχυσης του κεντρικού δικτύου”.

Να σημειωθεί ότι η λύση με τις μεγάλες φορητές φιάλες που «κουμπώνουν» στο δίκτυο, δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί.

Πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων συμπολιτών μας, το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο κάνει και θα συνεχίσει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να την εξασφαλίσει.”

πηγη