Κλείνουν τα σχολεία όλης της χώρας, παράταση lockdown σε Αττική-Θεσσαλονίκη

Κλείνουν τα σχολεία όλης της χώρας, παράταση lockdown σε Αττική-Θεσσαλονίκη

Δεκτή έκανε η κυβέρνηση την εισήγηση των λοιμωξιολόγων για κλείσιμο όλων των σχολικών βαθμίδων της χώρας για τις επόμενες δύο εβδομάδες, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει ότι τα μαθήματα θα γίνονται υποχρεωτικά με τη μορφή της τηλεκπαίδευσης .

Παράλληλα, σε καθεστώς «πολύ υψηλού κινδύνου» παραμένουν οι περιφερειακές ενότητες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαίας, Βοιωτίας, Εύβοιας (εκτός Σκύρου), Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδος (εκτός ΜΕγανησίου) και οι δήμοι Καλυμνίων, Ροδου, Χίου, Ανωγείων.

Στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν από αύριο στις 6  το πρωί οι ΠΕ Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Λέσβου και οι δήμοι Ιωαννιτών, Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων, Σκιάθου.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα ειδικό μέτρο για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν κανονικά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων από την Τρίτη 16 Μαρτίου, λέγοντας ότι τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκαν ομόφωνα την επαναλειτουργία με προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να επιλυθούν προβλήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με τη λειτουργία τους και να προστατευθεί παράλληλα, η Δημόσια Υγεία.

ΠΗΓΗ