Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα κατά της καταστολής και της αστυνομικής βαρβαρότητας

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα κατά της καταστολής και της αστυνομικής βαρβαρότητας

Δυναμικό «όχι» στην κρατική καταστολή και την καταπάτηση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων δίνει πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία με τη συμμετοχή περισσότερων από πέντε χιλιάδων ατόμων. Η διαδήλωση θα καταλήξει εκ νέου μπροστά από τη Βουλή.

Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς,σωματείων αλλά και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, τη στιγμή που η δυσαρέσκεια για τις ενέργειες της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα μεγαλώνει.

Ενδεικτικό είναι πως εκτός από την αντίθεση και τη διαμαρτυρία για το όργιο αστυνομικής βίας των τελευταίων ημερών, οι συγκεντρωμένοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους και για την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με κεντρικό σύνθημα «Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε απ’ το σπίτι μας μονάχα για δουλειά» οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν πορεία.

πηγη