Τι αστυνομία χρειαζόμαστε; Όχι πάντως αυτή που εμφανίστηκε στα στενά της Νέας Σμύρνης-Βίντεο

Η καταδίκη της βίας είναι δεδομένη και ο άγριος ξυλοδαρμός του αστυνομικού καταδικαστέος. Αυτονόητο για κάθε λογικό άνθρωπο. 

Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία και στη προκειμένη περίπτωση τα όσα έγιναν χθες βράδυ στη Νέα Σμύρνη το μόνο αποτέλεσμα που παράγουν μέχρι στιγμής είναι να δώσουν ευκαιρία διαφυγής σ΄ όσους πρέπει να απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ένα απ΄ αυτά είναι τι αστυνομία έχουμε και τι αστυνομία χρειαζόμαστε. Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα που δεν μπορεί να μπει κάτω από το χαλί ξανά. Η νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί σ΄ ένα κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ συνδυασμένη με την ελλιπέστατη όπως φάνηκε εκπαίδευση δημιουργούν ένα μείγμα επικίνδυνο.

Στο βίντεο μερικές μόνο από τις άκρως αντιεπαγγελματικές και επικίνδυνες “επιχειρήσεις” των αστυνομικών χθες βράδυ την ώρα που ο πρωθυπουργός έκανε τηλεοπτικές δηλώσεις με τις οποίες διαβεβαίωνε ότι θα κάνει ότι πρέπει για να μη διχαστούμε. Μία συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ θα πρέπει να ΄ναι ανάμεσα σ΄ αυτά που πρέπει μάλλον να κάνει. Αφού πρώτα όπως γράψαμε διαβάσει τα μηνύματα στελεχών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μάλλον δεν είναι προς τη κατεύθυνση της αντιμετώπισης φαινομένων διχασμού.

πηγη