Κουφοντίνας: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του – Άμεσος κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας

Κουφοντίνας: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του - Άμεσος κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας - Media

Περαιτέρω επιδείνωση παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος σήμερα διανύει την 56η ημέρα απεργίας πείνας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι από σήμερα το πρωί δεν λειτουργούν τα νεφρά του και, πλέον, υπάρχει άμεσος κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με την efsyn, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέμεινε να επιτραπεί να τον δουν οι γιατροί της επιλογής του, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν θα γίνει δεκτό ή όχι το αίτημά του.

Την ίδια στιγμή, σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την χθεσινή αρνητική δικαστική απόφαση για αναβολή εκτέλεσης της ποινής του.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην 17Ν, με δήλωσή του, τόνισε ότι συνεχίζει «την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν».

«Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική “ανακοπή καρδιάς” και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια», δήλωσε ο δικηγόρος του Θέμης Σοφός.

Ιωάννα Κούρτοβικ: Η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας

Την ίδια ώρα, το πρωί της Παρασκευής, η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, έκανε λόγο για προσκόμματα και εμπόδια από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) στην μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως τόνισε η πολιτεία ωθεί τον πελάτη της να πεθάνει.

«Η ΚΕΜ είναι η κ. Σοφία Νικολάου. Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου. Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κ. Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό. Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη» σημείωσε η Ιωάννα Κούρτοβικ.

Παράλληλα, υποστήριξε, ότι οι αιτήσεις που η υπέβαλε η ίδια με τον Θ. Σοφό στο δικαστήριο «εισάγονται με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που εμείς επισημάναμε. Εμείς προτείναμε διάταξη αναβολής ποινής, η εισαγγελέας την εισήγαγε ως αίτημα διακοπής ποινής».

«Η αίτησή μας απορρίφθηκε με σκεπτικό κυβερνητικής ρητορικής», πρόσθεσε σχολιάζοντας την χθεσινή δικαστική απόφαση.

<a href="<!– wp:paragraph –> <p><a rel="noreferrer noopener" href="blob:https://www.megatv.com/acfd6582-92f8-41c6-ad3d-ba7a96fd1ddb&quot; target="_blank">blob:https://www.megatv.com/acfd6582-92f8-41c6-ad3d-ba7a96fd1ddb</a></p&gt; <!– /wp:paragraph –>" target="_blank" rel="<!– wp:paragraph –> <p><a rel="noreferrer noopener" href="blob:https://www.megatv.com/acfd6582-92f8-41c6-ad3d-ba7a96fd1ddb&quot; target="_blank">blob:https://www.megatv.com/acfd6582-92f8-41c6-ad3d-ba7a96fd1ddb</a></p&gt;

blob:https://www.megatv.com/acfd6582-92f8-41c6-ad3d-ba7a96fd1ddb

πηγη