Απειλούν με ενυδάτωση, παρά τη θέληση του Δημήτρη Κουφοντίνα

Σήμερα το πρωί οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας ανακοίνωσαν ότι τα νεφρά του απεργού πείνας επί 57 ημέρες σταμάτησαν να λειτουργούν. 

Παρ’ ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει δηλώσει ότι δεν θα δεχθεί ορό, και παρ’ ότι οποιαδήποτε ενέργεια χωρίς τη θέλησή του είναι παράνομη και αποτελεί βασανιστήριο, το νοσοκομείο Λαμίας δήλωσε στον ιατρό επιλογής του, Θοδωρή Σδούκο, ότι θα τον ενυδατώσει παρά τη θέλησή του (ορός), διότι δεν μπορούν να τον βλέπουν να πέφτει σε κώμα.

Όπως δήλωσε ο Θ. Σδούκος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Μέρα25, προσπαθεί να καταφέρει να δει τον Δημήτρη Κουφοντίνα μήπως τον μεταπείσει και δεν γίνει κάποια ενέργεια παρά τη θέλησή του.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα το πρωί δεν λειτουργούν τα νεφρά του απεργού πείνας επί 57 ημέρες, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, όπως δήλωσαν στον γιατρό επιλογής του σήμερα το πρωί οι γιατροί του νοσοκομείου της Λαμίας.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε, μετά από αυτό, να δει τους γιατρούς επιλογής του, και το αίτημά του εξετάζεται. O διοικητής του νοσοκομείου δεν είναι φιλικός προς τα αιτήματα του απεργού πείνας, πάντως, και χθες εμπόδισε τον συνήγορό του, Θεμιστοκλή Σοφό, να τον επισκεφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εξετάζεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας το αίτημα των συνηγόρων του για την μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

πηγη