Μ. Παγώνη: «Δεν αρκούν οι νέες ΜΕΘ, χρειάζεται και νέο προσωπικό»

Μ. Παγώνη: «Δεν αρκούν οι νέες ΜΕΘ, χρειάζεται και νέο προσωπικό»

ΥΓΕΙΑAP Photo04.03.2021, 09:04

Αγωνιώδεις ήταν οι δηλώσεις της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ, και σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το σύστημα υγείας και τη δημιουργία ΜΕΘ, τόνισε ότι «δεν αρκεί να δημιουργούνται νέες ΜΕΘ αν δεν αυξάνεται το προσωπικό, αν η φροντίδα των ασθενών γίνεται από το ίδιο προσωπικό».

Πρόσθεσε δε ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, που έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια των δυνατοτήτων τους, «δεν αντέχουν» και ότι αυτό που ζουν τα νοσοκομεία αυτές τις δύο εβδομάδες «δεν περιγράφεται».

Σχολιάζοντας το σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το σύστημα υγείας, ώστε να αντιμετωπιστεί η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής που έχουν περάσει προ πολλού το «κόκκινο», τόνισε ότι «οι αλλαγές αυτές έγιναν χωρίς αύξηση προσωπικού» και ότι οι νέες ανάγκες θα πρέπει να καλυφθούν «με το ίδιο προσωπικό που βρίσκεται σε καραντίνα, που νοσεί, με το ίδιο προσωπικό που κάνει εμβολιασμούς».

«Δεν υπήρχε αύξηση προσωπικού στις ανακοινώσεις», πρόσθεσε και σημείωσε:

«Μακάρι να παραδοθούν αύριο-μεθαύριο οι 12 κλίνες του στον “Ευαγγελισμό” και οι 35 κλίνες στο ΚΑΤ», τονίζοντας ότι εκτός από τους ασθενείς με Covid-19 υπάρχουν και οι άλλοι ασθενείς, που έχουν σοβαρά νοσήματα, με πολλά προβλήματα και επιπλοκές.

Για μια ακόμη φορά είπε ότι ελπίζει ότι τις επόμενες μέρες θα μειωθούν ο αριθμός των νοσηλευόμενων και των εισαγωγών, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν τα νοσοκομεία και το προσωπικό τους.

Επίσης, έκανε έκκληση για προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, ώστε να υπάρχει μια ελπίδα στο τέλος του επόμενου δεκαημέρου να ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο, με τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Χαρακτήρισε θετικό τον περιορισμό της κινητικότητας, συνέστησε στους πολίτες να μην μπαίνουν στα ΜΜΜ όταν έχει πολύ κόσμο, αναφέροντας ότι στον τομέα των μέσων μεταφοράς επίσης δεν έχει γίνει τίποτα.

Εξήγησε ότι μέσα στα λεωφορεία και τα τρένα, όταν υπάρχει συνωστισμός, ακόμη και αν φοράμε μάσκα, μπορεί να μολυνθούμε από ασυμπτωματικούς ασθενείς. Αυτό το εξήγησε επισημαίνοντας ότι πλέον αυτοί που νοσούν είναι οι νέοι 35-45 ετών, άτομα νέα που μετακινούνται γιατί πηγαίνουν στην εργασία τους, και όταν νοσούν συνήθως δεν έχουν συμπτώματα.

πηγη