ΕΛΒΕΤΊΑ:Στις διασταυρώσεις η άνθηση του διαδικτυακού εμπορίου (και των πλαστών)

at-the-crossings-the-boom-of-online-commerce-and-جعρά

Τελωνειακός προϋπολογισμός: το 2020 σημαντική μείωση των κατασχέσεων πλαστών εμπορικών σημάτων, παραποιημένων εγγράφων μειώθηκε

από @Ats

Η επιδημία του κορανοϊού έχει αναπόφευκτα δημιουργήσει το 2020, που χαρακτηρίζεται από το κλείσιμο των συνόρων και τους συστηματικούς ελέγχους, εκτός του συνηθισμένου έτους για την ομοσπονδιακή τελωνειακή διοίκηση (Afd) Η άνοδος του διαδικτυακού εμπορίου οδήγησε σε σημαντική αύξηση των κατασχέσεων πλαστών εμπορικών σημάτων, ενώ τα πλαστά έγγραφα έχουν μειωθεί.

Τα ετήσια στοιχεία AFD έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον Covid-19, σύμφωνα με σημερινή σημείωση. Το 2020, για πρώτη φορά μετά την εισαγωγή του Σένγκεν, η Ελβετία διενήργησε συστηματικούς ελέγχους στα σύνορα, επέβαλε περιορισμούς εισόδου και έκλεισε προσωρινά μικρές συνοριακές διαβάσεις, υπενθυμίζεται.

Έκρηξη πλαστών εμπορικών σημάτων

Ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζει είναι η απότομη αύξηση των κατασχέσεων πλαστών εμπορικών σημάτων στην κυκλοφορία εμπορικών αγαθών. Με 4433 περιπτώσεις, πρόκειται για αύξηση άνω του 50% σε σύγκριση με το 2019 (2906). Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία είναι κυρίως ρολόγια, κοσμήματα, γυαλιά, τσάντες και πορτοφόλια.

Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό το φαινόμενο: η μεγαλύτερη ελκυστικότητα του διαδικτυακού εμπορίου, λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων και της απαγόρευσης του τουρισμού για ψώνια, και η εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων ελέγχου στην ταχυδρομική κυκλοφορία. Οι αγορές στο Διαδίκτυο και οι μικρότερες και συχνότερες παραγγελίες από εταιρείες έχουν επίσης προκαλέσει αύξηση των τελωνειακών διασαφήσεων, η οποία αυξήθηκε από 40 σε 50 εκατομμύρια.

Περισσότερα φάρμακα, λιγότερα ψεύτικα διαβατήρια

Στον τομέα των ναρκωτικών, οι ανακαλυφθείσες ποσότητες ηρωίνης (από 20 έως 55 κιλά) και κοκαΐνης (από 124 έως 162 κιλά) διογκώθηκαν. Τον Απρίλιο ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο Thayngen (SH), οι υπάλληλοι της AFD βρήκαν 30 κιλά λευκής σκόνης κρυμμένα στο χώρο φόρτωσης ενός φορτηγού. Από την άλλη πλευρά, δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές αλλαγές στον τομέα του λαθρεμπορίου και του εγκλήματος.

Οι έκτακτοι περιορισμοί εισόδου προκάλεσαν πιθανώς μείωση των πλαστών εγγράφων. Ο αριθμός των αποσυρμένων διαβατηρίων που αποσύρθηκαν έχει υπερδιπλασιαστεί, μειώθηκε από 292 σε 142. Ο αριθμός των αποχαρακτημένων αποστολών ναρκωτικών και προϊόντων ντόπινγκ μειώθηκε επίσης (από 9012 σε 7486).

Μείωση εσόδων

Το 2020, τα συνολικά έσοδα του AFD μειώθηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, από 23 δισεκατομμύρια σε 21,8 δισεκατομμύρια. Αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση των κερδών που σχετίζεται με το φόρο προστιθέμενης αξίας (που είναι η νούμερο ένα πηγή περίπου 10 δισεκατομμυρίων φράγκων), που οφείλεται σε χαμηλότερες εισαγωγές αγαθών.

Το AFD υπενθυμίζει επίσης πώς πέρυσι, μετά τη διακήρυξη της «έκτακτης κατάστασης» από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο στις 16 Μαρτίου, 130 διασταυρώσεις έκλεισαν, προκειμένου να διοχετεύσουν την κίνηση προς τις μεγαλύτερες. Οι λωρίδες προτεραιότητας («πράσινες λωρίδες») στη συνέχεια δημιουργήθηκαν για άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας ή με επαγγέλματα παρόμοιας σημασίας.

Ο στρατός παρείχε υποστήριξη με 50 στρατιωτικούς αστυνομικούς και 1.800 στρατιώτες πολιτοφυλακής, και αστυνομικοί σε διάφορα καντόνια επίσης αναπτύχθηκαν στα σύνορα. Σε μερικές στιγμές, η διασυνοριακή εμπορία ανθρώπων έχει μειωθεί έως και 80%.

πηγη