Εκτεταμένοι έλεγχοι σε κτίρια, στο επίκεντρο η φροντίδα των πληγέντων

Εκτεταμένοι έλεγχοι σε κτίρια, στο επίκεντρο η φροντίδα των πληγέντων

Από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα κτίρια των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Μετασεισμοί σημειώνονταν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Σε σκηνές πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι των χωριών Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον σεισμό, ενώ σε σκηνές διέμειναν τη νύχτα για λόγους ασφαλείας και οι ηλικιωμένοι που ζουν στο Γηροκομείο Λάρισας. Κάποιοι κάτοικοι επίσης μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία των Τρικάλων και της Λάρισας.

Ευτυχώς, ο σεισμός προκάλεσε μόνο υλικές ζημίες και κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν σε ελέγχους δημόσιων κτιρίων, όπως σχολεία, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ σταδιακά ξεκινά ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

Από τον οπτικό έλεγχο στο Γηροκομείο της Λάρισας και στο κεντρικό κτίριο των κοιτώνων του σπουδαστών της Αβερωφείου, που πραγματοποίησαν μηχανικοί του δήμου Λαρισαίων, διαπιστώθηκε ότι στο Γηροκομείο δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, όμως διαπιστώθηκαν ζημιές σε σημεία της εξωτερικής τοιχοποιίας. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στη διεύθυνση του Γηροκομείου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας και τη διαμονή των τροφίμων στο κτίριο. 

Στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο πτώση σοβάδων. Κατόπιν οδηγιών προς τη Διεύθυνση της Σχολής, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν τη διαμονή τους στο ισόγειο του κτιρίου. Τέλος, κλιμάκια μηχανικών του δήμου μαζί με μηχανικούς μέλη του ΤΕΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο φορέων, θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε δημόσια κτίρια αύριο Παρασκευή.

πηγη