Η αποτυχία των περιοριστικών μέτρων οδηγεί σε παράταση του lockdown

Η αποτυχία των περιοριστικών μέτρων οδηγεί σε παράταση του lockdown

Στο σημείο μηδέν ένα χρόνο μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα. Σε «βαθύ κόκκινο» παραμένει η Αττική που κινδυνεύει να ζήσει ό,τι η Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβρη. Συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για να κάνει τις εισηγήσεις της. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παράταση του lockdown.

«Παγωμάρα» επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο που βλέπει το τρίτο κύμα της πανδημίας να προσβάλει μεγάλο μέρος του πληθυσμού κυρίως στην Αττική. Τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ (2.353 νέες λοιμώξεις, 23 θάνατοι και 422 διασωληνωμένοι) δεν αφήνουν πολλά περιθώρια με τους επιστήμονες να μιλούν ανοικτά για παράταση των περιοριστικών μέτρων στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-c9n0k67fewqh-sf

Με την πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής να πλησιάζει επικίνδυνα στο 100%, το lockdown των τελευταίων εβδομάδων μοιάζει να έχει αποτύχει, όμως πρωθυπουργός και κυβέρνηση… συσκέπτονται.

Όπως ενημέρωσε το Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείο Υγείας με αφορμή την επιδημιολογική κατάσταση στο σύνολο της χώρας, αλλά με το βάρος να πέφτει στην Αττική.

Κι όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, μοιράζοντας υποσχέσεις και παρουσιάζοντας «σχέδια» για περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και αποτελεσματικότερους τρόπους υλοποίησης των περιοριστικών μέτρων.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-c9n0r13pkmep-sf

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει την Τετάρτη (03/03), στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής και ενώ ο κίνδυνος να ζήσει ό,τι η Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβρη είναι μεγάλος.

Χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ

Με τον αριθμό των εισαγωγών και των διασωληνωμένων σε σταθερή αύξηση τις τελευταίες ημέρες όλα τα νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο έχουν φτάσει στα όριά τους, ενώ ήδη χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ έχουν μείνει το «Σωτηρία», ο «Ευαγγελισμός» και το «Σισμανόγλειο». Ελάχιστες κλίνες παραμένουν ελεύθερες σε «Θριάσιο»,«Ασκληπιείο», «Ελπίς», ΚΑΤ», «Αγία Ολγα», «Ερυθρό Σταυρό», «Γ. Γεννηματάς» και ΝΙΜΤΣ.

Κι ενώ το προσωπικό στον τομέα υγείας συνεχίζει να δίνει τεράστια μάχη, η κυβέρνηση εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση με αντιφατικές δηλώσεις.

Τη στιγμή που τις τελευταίες ημέρες αρκετά στελέχη έκαναν λόγο για άρση του lockdown και άρχισαν να παρουσιάζουν ξανά… σχέδια για άνοιγμα της αγοράς και «επιστροφή στην κανονικότητα» ήρθαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού να προαναγγείλουν περαιτέρω παράταση των σκληρών μέτρων.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-c9mufmbpq51d-st

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη κούραση. Όμως πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα, ειδικά αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας αλλά και της εκπαίδευσης» ανέφερε τη Δευτέρα (01/03) ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη δωρεά 18 φορητών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στο Δημόσιο και το ΕΣΥ.

Έχοντας επιστρέψει ξανά στα δύσκολα, το πρωί της Τετάρτης συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για παράταση των μέτρων αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

πηγη