Κύμα λογοκρισίας στο Facebook σε μηνύματα υπέρ του Δ. Κουφοντίνα

Κύμα λογοκρισίας στο Facebook σε μηνύματα υπέρ του Δ. Κουφοντίνα

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα ιδιαίτερα ανησυχητικά περιστατικά λογοκρισίας αναφορικά με μηνύματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, η υγεία του οποίου βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς η κυβέρνηση επιμένει να αγνοεί τις χιλιάδες εκκλήσεις. 

Χρήστες συνεχίζουν να καταγγέλλουν τη διαγραφή μεμονωμένων αναρτήσεων, το «πάγωμα» προσωπικών λογαριασμών για λίγες μέρες ή «προειδοποιήσεις» περί κατάργησης.

Για παράδειγμα ο δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης, έλαβε ειδοποίηση από την πλατφόρμα για «επιβολή περιορισμών» στο προφίλ του, ενώ ο σκιτσογράφος, Θανάσης Καραμπάλιος, ανέφερε πως μπλοκαρίστηκε λόγω σχεδίου του, με το οποίο εξέφραζε την αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και δίψας.

«Αυτόν τον άνθρωπο όμως τον σκοτώνουν. Αλλά δεν τον λυγίζουν. Με χωρίζει άβυσσος με τις πράξεις και την δράση του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά τον σεβασμό μου τον έχει. Όχι την αποδοχή μου αλλά τον σεβασμό μου σίγουρα ναι» έγραψε ο δημιουργός στο fb.

Χθες η «Αυγή» γνωστοποίησε πως απευθύνθηκε για το ζήτημα στον αμερικανικό κολοσσό για να πάρει την εξής απάντηση.

«Οι τρομοκράτες, οι βίαιες εξτρεμιστικές ομάδες και οι οργανώσεις μίσους δεν έχουν θέση στο Facebook και το Instagram. Σύμφωνα με την πολιτική μας για τα Επικίνδυνα  Άτομα και Οργανώσεις, απαγορεύουμε σε μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως ο κ. Κουφοντίνας, να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μας, καθώς επίσης, αποκλείουμε δημοσιεύσεις που επιδοκιμάζουν ή υποστηρίζουν αυτά τα άτομα και τις ενέργειές τους κάθε φορά που λαμβάνουμε σχετική γνώση. Η ουδέτερη τοποθέτηση αναφορικά με τρομοκρατικές ομάδες και η πληροφόρηση των Μέσων σχετικά με τις ενέργειές τους δεν αντιτίθενται στους κανόνες μας».

Πριν λίγες μέρες δημοσιογράφοι, που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για την εκδικητική στάση της απέναντι στον κρατούμενο, όπως οι Άρης Χατζηστεφάνου, Μαρία Λούκα και Χρύσα Λύκου, έπεσαν επίσης θύματα λογοκρισίας. Θυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα το Facebook είχε διαγράψει εκδήλωση στήριξης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

πηγη