Έντεκα άγνωστοι μνηστήρες για τον ΔΕΔΔΗΕ στη σκιά των προβλημάτων ηλεκτροδότησης

Έντεκα άγνωστοι μνηστήρες για τον ΔΕΔΔΗΕ στη σκιά των προβλημάτων ηλεκτροδότησης

Μπορεί ακόμα να υπάρχουν περίπου 2.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στη βόρεια Αττική, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε 11 επενδυτικά σχήματα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, σήμερα (Παρασκευή), με τη λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. 

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν αποκαλυφθεί οι 11 μνηστήρες που διεκδικούν τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς θα προηγηθεί η διαδικασία αξιολόγησής τους. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό η ΔΕΗ θα εξετάσει τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στη επόμενη φάση της διαδικασίας. Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, προβλέπονται ισχυρά δικαιώματα για τους μετόχους μειοψηφίας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε λόγο για «σχεδόν πλήρη» αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστια της Αθήνας, μέχρι το τέλος της ίδιας ημέρας. Σημειώνεται επίσης ότι ο Δήμος Χαλανδρίου θα κινηθεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ, για την παρατεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που ακολούθησε την κακοκαιρία «Μήδεια» και άφησε εκατοντάδες νοικοκυριά στο Χαλάνδρι χωρίς ρεύμα.

πηγη