Τα μαθηματικά των ΜΕΘ δεν “βγαίνουν” με τίποτα…

Τι ακριβώς συμβαίνει με τις ΜΕΘ; Πόσες τελικά έχουμε; Η απάντηση είναι σημαντική, γιατί όπως όλοι έχουμε καταλάβει ένας από τους σημαντικούς λόγους -αν όχι ο σημαντικότερος- των λοκντάουν ,είναι το άγχος που υπάρχει στην κυβέρνηση για την πληρότητα τους.

Τα “μαθηματικά” των ΜΕΘ με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί δεν βγαίνουν με τίποτα και κάποιος μας λέει ψέματα.

Ο συνάδελφος δημοσιογράφος Χρήστος Καπούτσης, έχει πτυχίο μαθηματικού και παρόλα αυτά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, όπως ομολογεί σε κείμενο του στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Γράφει:

“ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για πολύ δυνατούς λύτες: «Η Κυβέρνηση δια του αρμοδίου υφυπουργού Υγείας , έχει ανακοινώσει (πολλές φορές) ότι η χώρα διαθέτει 1200 ΜΕΘ και ΜΑΘ και σύντομα θα αυξηθούν. Σήμερα στις ΜΕΘ είναι διασωληνωμένοι 315 άτομα και η ανακοίνωση των αρμοδίων, είναι ότι έχουμε πληρότητα 85% ΜΕΘ και είναι κενές μόνο 27 ΜΕΘ». Προσωπικά δεν μπορώ να βρω λύση, να δώσω μια εξήγηση με βάση τους Αριθμούς (αριθμούς ή μήπως νούμερα 

😉

 και σας διαβεβαιώνω ότι το Πτυχίο του Μαθηματικού που έχω με κόπο αποκτήσει, δεν με βοηθά να κατανοήσω και να λύσω το παραπάνω πρόβλημα. Παρακαλώ τη βοήθειά σας…”

πηγη