«Να σταματήσει η ιδιωτικομανία, εξευτελισμός να μην παρέχει τα βασικά το κράτος»

«Να σταματήσει η ιδιωτικομανία, εξευτελισμός να μην παρέχει τα βασικά το κράτος»

«Είναι εξευτελισμός ένα Kράτος να μην παρέχει τα βασικά στον λαό του και να βασίζεται σε δωρεές» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σημείωσε ότι η διαρκής ροπή προς τις ιδιωτικοποιήσεις και η πλήρης κατάρρευση των υποδομών λόγω της χρεοκοπίας του ελληνικού δημοσίου είναι οι αιτίες που οξύνουν τα προβλήματα.

Μιλώντας για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια» σε συνέντευξη  στον ραδιοσταθμό Real FM ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε ότι «τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε μία πλήρη πτώχευση του κράτους» και ότι τώρα «έρχεται να προστεθεί ένα νέο κακό σε αυτό, η ιδιωτικομανία, και από την τρόικα και από τη σημερινή κυβέρνηση».

«Δυστυχώς όσον αφορά δίκτυα τα οποία ποτέ δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικά, εξ ορισμού είναι μονοπωλιακά, και όταν έρθει η ιδιωτικοποίηση είτε είναι με τους αυτοκινητόδρομους είτε είναι με τη ΔΕΔΔΗΕ -που τώρα αναθέτει σε ιδιώτες τη συντήρηση του δικτύου, το αποτέλεσμα είναι τραγικό σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Εθνική Οδό Αθηνών -Λαμίας, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε με αυτή η εταιρεία γλίτωσε το χρηματικό πρόστιμο, αφού το κράτος κήρυξε «κλειστό το δρόμο έτσι ώστε να αποζημιώσει τους ιδιώτες αντί οι ιδιώτες να αποζημιώνουν το κράτος. Οπότε εδώ μπαίνει ένα μεγάλο ερώτημα -εγώ δε θέλω να αποκομίσω πολιτικά οφέλη για το κόμμα μου, ούτε για μένα προσωπικά από αυτό που συνέβη».

«Δεν υπήρξε καμία επένδυση στις υποδομές»

Αναφερόμενος στη χυδαία επίθεση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην αξιωματική αντιπολίτευση αποφεύγοντας της κριτικής της ο κ. Βαρουφάκης τόνισε το εξής:

«Δε θα κάνω αυτό που έκανε η Νέα Δημοκρατία στο Μάτι, ούτε αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα με την ΔΕΔΔΗΕ, αυτό είναι το κράτος μας, τι να κάνουμε τώρα. Αλλά θέτω σημαντικά ερωτήματα για το τι κράτος θέλουμε και πως θα κινητοποιηθούμε η κοινωνία για να υπάρχουν σημαντικές επενδύσεις και πως θα αποφύγουμε αυτή την ιδιωτικομανία, ακόμη και οι Τόριδες στην Αγγλία έχουν ξεφύγει από αυτό».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πανδημία, ο κ. Βαρουφάκης επέκρινε έντονα την κυβέρνηση γιατί «στον προϋπολογισμό του κράτους έκοψε χρήματα από το εθνικό σύστημα υγείας, αν είναι δυνατόν».

Τέλος, σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «ήλπιζε ότι αυτή η πανδημία θα φύγει από μόνη της. Η πανδημία δεν έφυγε από μόνη της. Δεν υπήρξε καμία επένδυση στις υποδομές μας. Καμία. Αυτό που λέγαμε για τη «Μήδεια» ισχύει και για την πανδημία».

πηγη