«Τι γνωρίζετε κ. πρωθυπουργέ, που παίζετε ακορντεόν με ένα χέρι, για τη νεολαία ‘Λαμπράκη’;»

«Τι γνωρίζετε κ. πρωθυπουργέ, που παίζετε ακορντεόν με ένα χέρι, για τη νεολαία ‘Λαμπράκη’;»

«Αν υπάρχει η λέξη «μπέσα» – κληρονομιά από το παρελθόν που σήμερα έχει εξαφανιστεί- άλλο τόσο υπάρχει το «μέσα στα όλα» που μπορούμε να το φέρουμε στο δικό μας γήπεδο», γράφει ο κ. Βασιλικός

Σε καυστικότατη δήλωση με την οποία ασκεί δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αναφορά του στη Νεολαία Λαμπράκη, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη σχέση του με την Αριστερά, στην τελευταία χρονικά συζήτηση στη Βουλή προέβη ο Βασίλης Βασιλικός.

Ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και σπουδαίος συγγραφέας, κάνει λόγο στη δήλωσή του στο avgi.gr για τυμβωρύχο που ανασκάπτει από το παρελθόν της νεολαίας Λαμπράκη και φτάνει να κάνει αναφορά και στον πατέρα του πρωθυπουργού και την αποστασία του 1965.

Η δήλωση του Βασίλη Βασιλικού

Απερίγραπτο θα έλεγα το κλείσιμο του πρωθυπουργού στη Βουλή, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις».

Αν υπάρχει η λέξη «μπέσα» – κληρονομιά από το παρελθόν που σήμερα έχει εξαφανιστεί- άλλο τόσο υπάρχει το «μέσα στα όλα» που μπορούμε να το φέρουμε στο δικό μας γήπεδο.

Κι εκεί πληκτρολογεί ο κ. Μητσοτάκης ανασκάπτοντας ένα προοδευτικό παρελθόν της νεολαίας που και ο πατέρας του συνέβαλε στην καταστροφή του με την αποστασία του 1965.

Ο γιος σήμερα ως τυμβωρύχος ανασκάπτει από το παρελθόν της νεολαίας «Λαμπράκη».

Τι γνωρίζετε κ. πρωθυπουργέ, που παίζετε ακορντεόν με το ένα χέρι, για τη νεολαία «Λαμπράκη»;

Κι εσείς σήμερα την παρουσιάζετε ως σωστικό της καταβύθισης της Παιδείας με τον νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως.

πηγη