Ρωσική σφήνα στην αγορά σούπερ μάρκετ με τα MERE


Σε μιά περίοδο που τα σούπερ μάρκετ «τραβούν» το όποιο χρήμα κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά εν μέσω πανδημίας, η επικείμενη είσοδος της ρωσικής εκπτωτικής αλυσίδας MERE ταράζει τα «ύδατα». 

Οι χαμηλές τιμές είναι το «όπλο», που θα χρησιμοποιήσει για την εδραίωσή της στη δύσκολη ελληνική αγορά. Άλλωστε το motto της εταιρείας: «Χαμηλό κόστος κάθε μέρα», δίνει εύγλωττα το στίγμα της. 

Τα MERE υπόσχονται τιμές 20-40% χαμηλότερες από τον ανταγωνισμό. Και για να το πετύχουν αυτό ξεκαθαρίζεται ότι δεν δίνεται βάρος στο «περιτύλιγμα». Επίσης, για να  κρατηθούν χαμηλά στους προμηθευτές δεν επιβάλλονται κόστη εισόδου, εκπτώσεις εκ των υστέρων, κόστη προβολής ή πιστωτικές υποχρεώσεις. «Συνεργαζόμαστε απευθείας με τους παραγωγούς, μικρούς και μεγάλους και προτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα. Στους προμηθευτές προσφέρουμε αυτόματες πληρωμές κάθε εβδομάδα για ό,τι έχει πωληθεί στην διάρκειά της. Η συνεργασία είναι διάφανη και ειλικρινής. Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις ή επιβαλλόμενες εκ των υστέρων εκπτώσεις. Οι τιμές που αναφέρονται στην σύμβαση προμηθείας είναι οι τιμές που λαμβάνει ο προμηθευτής στον τραπεζικό του λογαριασμό», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τα ΜΕRE.

Όσον αφορά τη στόχευση από πλευράς πελατών, η εταιρεία τονίζει ότι απευθύνεται: 

  • Στους καταναλωτές που θέλουν να ψωνίζουν σε ανταγωνιστικές τιμές χωρίς να πληρώνουν υπερβολικά για μάρκετινγκ, όμορφα σχεδιασμένα και διακοσμημένα ράφια και περιοχές πωλήσεων.
  • Price hunters (κυνηγούς τιμών) που ψάχνουν για αγαθά σε τιμές ευκαιρίας και εξαιρετικές προσφορές.
  • Επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων καταστημάτων λιανικής και HORECA.

Το πρώτο MERE θα ανοίξει το επόμενο διάστημα στην Τρίπολη, ενώ η εταιρεία αναζητεί προς ενοικίαση κατάλληλα κτίρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος με πληθυσμό πάνω από 25.000 και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Η SVETOFOR, γνωστή και ως MERE στην ΕΕ είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στην Ρωσία, με 1.800 καταστήματα σε όλη την χώρα.  Σήμερα ήδη λειτουργεί πολύ πέρα από τα σύνορά της, στην Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία,  Κίνα και άλλες χώρες.

Η SVETOFOR επεκτείνεται το επόμενο διάστημα και στις χώρες:  Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ , Ηνωμένο Βασίλειο. 

πηγη