Ο Βαρουφάκης, ο Χρυσοχοϊδης και το… τηλεφώνημα Σαμαρά

Ο Βαρουφάκης, ο Χρυσοχοϊδης και το… τηλεφώνημα Σαμαρά

Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον γ.γ. του ΜέΡΑ25, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να εκτοξεύει … απολαυστικές ατάκες.

Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί για ακόμη μια φορά το νομοσχέδιο που εισάγει αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης άσκησε κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη δηλώνοντας «είπατε κ. Βαρουφάκη για τα μέσα αποβλάκωσης στα οποία εσείς επί χρόνια ήσασταν αναλυτής των μνημονίων λέγοντας ψέματα και καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις. Και όταν αναλάβατε ευτυχώς δεν σας δόθηκε η ευκαιρία να καταστρέψετε την Ελλάδα. Σας καλώ να πάρετε τους βουλευτές σας και να κάνετε περίπατο στην ΑΣΟΕΕ, στο Μετσόβειο, στο ΕΚΠΑ, στου Ζωγράφου και στα Εξάρχεια και να δείτε ότι οι ακαδημαϊκές υποδομές παίρνουν μια εικόνα κανονικών ιδρυμάτων. Τα μέσα που εσείς χαρακτηρίζεται αποβλάκωσης ήταν για εσάς βήμα για να διασπείρετε ψεύδη φρικτά και αργότερα σας δόθηκε η ευκαιρία να καταστρέψετε τη χώρα. Όλα αυτά είναι περασμένα και ξεχασμένα. Σας αφήνω στην ζάλη των αναζητήσεών σας κ. Βαρουφάκη».

Εισέπραξε, όμως, μια πληρωμένη απάντηση από τον γραμματέα του ΜεΡΑ25 ο οποίος ανέφερε «πώς ξέρετε ότι ήταν ψεύδη, αφού δεν τα είχατε διαβάσει τα μνημόνια;».

Μάλιστα ο Γιάνης Βαρουφάκης, όταν σε άλλο σημείο της ομιλίας του θέλησε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, δήλωσε «Μετά από μια από εκείνες τις παρουσίες μου στα μέσα αποβλάκωσης όπου βγήκα και μίλησα για τα μνημόνια ένας Αντώνης Σαμαράς με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ποτέ δεν είχε συγκινηθεί περισσότερο από όσα είπα».

πηγη