Βαρουφάκης: Πανεπιστημιακό παρακράτος η ΔΑΠ

Βαρουφάκης: Πανεπιστημιακό παρακράτος η ΔΑΠ

Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και εναντίον της ΔΑΠ εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια.

Ο κ. Βαρουφάκης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη ΔΑΠ ως «η μεγάλη πληγή των ΑΕΙ», «η Αριστεία της Κομματικής Αναρρίχησης» και «η παράταξη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του πανεπιστημιακού παρακράτους».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η ΔΑΠ «συναλλάσσεται με επίορκους καθηγητές, με τους οποίους μάλιστα δημιουργούν κυκλώματα διασπάθισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τα οποία αμείβουν τον κομματικό σας στρατό, προσφέρουν υπηρεσίες αντιγραφής σε φοιτητές, στήνουν τραπεζάκια έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας με γκέτο μπλάστερς που παίζουν σκυλάδικα στην διαπασών όταν μάθημα στην διπλανή αίθουσα πασχίζει να κάνει μάθημα καθηγήτρια ή καθηγητής που δεν τους έκανε τα χατίρια, δεν πέρασε τους δικούς τους, δεν έκανε τα στραβά μάτια κατά την διάρκεια επιτήρησης στις εξετάσεις».

Απευθυνόμενος στην υπουργό Παιδείας, ανέφερε ότι «εσείς κ. Κεραμέως επιλέγετε, αντί να καταργήσετε το πανεπιστημιακό παρακράτος της ΔΑΠ, να προσθέσετε σε αυτό το αστυνομικό κράτος του κ. Χρυσοχοΐδη».

ΔΑΠ: Χυδαίες εκφράσεις και μίσος από Βαρουφάκη

Απαντώντας, η ΔΑΠ κάνει λόγο για «συκοφαντία» από τον «γνωστό κομπογιαΝίτη (με ένα ν)», υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο κ. Βαρουφάκης «προσβάλλοντας την πλειοψηφία των φοιτητών». 

Σημειώνουν επίσης ότι ο «μόνος λόγος» που απαντούν  στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 είναι «διότι το θράσος που τον χαρακτηρίζει ερμηνεύει την αδιαφορία μας ως αδυναμία», ενώ θυμίζουν την περίοδο 2012-15 και υποστηρίζουν ότι ήταν «παράσημο» η στάση που κράτησε τότε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Το σχόλιο της ΔΑΠ

«Απάντηση στον γνωστό κομπογιαΝίτη (με ένα ν)»

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες ο γνωστός κομπογιαΝίτης (με ένα ν) επέλεξε να συκοφαντήσει από το βήμα της Βουλής τη μεγαλύτερη φοιτητική νεολαία της χώρας. Με χυδαίες εκφράσεις, με ψεύδη και το γνωστό του ύφος που κόντεψε να στείλει τη χώρα στα βράχια, ζητά την κατάργηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προσβάλλοντας την πλειοψηφία των φοιτητών που επί τρεις και πλέον δεκαετίες στηρίζουν με την ψήφο τους την πρόοδο και την ακαδημαϊκή ελευθερία.

Κατανοούμε το μίσος του. Όσο αναβαθμίζεται το επίπεδο των σπουδών σύμφωνα με τις προτάσεις μας, τόσο μειώνονται οι πολίτες που κινδυνεύουν να εξαπατηθούν από τη δημιουργική του ασάφεια. Δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε με τον γνωστό κομπογιαΝίτη (με ένα ν) – εξάλλου, η κριτική που μπορεί να ασκηθεί προς το πρόσωπό του έχει εκφύγει εδώ και χρόνια από το πεδίο των πολιτικών και οικονομικών επιστημών. Ο μόνος λόγος που το κάνουμε είναι διότι το θράσος που τον χαρακτηρίζει ερμηνεύει την αδιαφορία μας ως αδυναμία.

Αρκούμαστε να επαναλάβουμε ότι όλοι εμείς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρούμε παράσημο τη στάση μας την περίοδο 2012-2015. Τότε που ο γνωστός κομπογιαΝίτης (με ένα ν) μαζί με τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο Αλέξη Τσίπρα δικαιολογούσαν και ενθάρρυναν τη στοχοποίηση, τους προπηλακισμούς, τις απειλές, ακόμα και τις χειροδικίες σε βάρος απλών πολιτών που στέκονταν εμπόδιο στην απόπειρα να διαλύσουν τη χώρα.

πηγη