Απόφαση-καταπέλτης του ΑΣΕΠ για τους διαγωνισμούς σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ

Απόφαση-καταπέλτης του ΑΣΕΠ για τους διαγωνισμούς σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ

Το ΑΣΕΠ ζήτησε την αλλαγή του 37% του πίνακα προσληπτέων του διαγωνισμού της ΟΣΥ και του 45% της ΣΤΑΣΥ. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και ασύνηθες ποσοστό απόρριψης που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση.

Κατά της διαδικασίας μέσω της οποία έγιναν οι διαγωνισμοί για προσλήψεις σε ΜΜΜ στρέφεται ουσιαστικά το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, όπως προκύπτει από την απάντηση που έδωσε το ίδιο το ΑΣΕΠ προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τίτλο «Προσλήψεις προσωπικού σε Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.».

Πρόκειται για δύο προκηρύξεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για τη πλήρωση θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε ΣΤΑΣΥ (186 θέσεις) και ΟΣΥ (423 θέσεις).

Όπως αναφέρει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, που κλήθηκε να διεξάγει τον σχετικό έλεγχο, ζήτησε την αλλαγή του 37% του πίνακα προσληπτέων του διαγωνισμού της ΟΣΥ και του 45% της ΣΤΑΣΥ. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό απόρριψης από τον ΑΣΕΠ, που δεν συνηθίζεται και που ουσιαστικά αφήνει έκθετη την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. 

Για το θέμα αυτό προέβησαν σε κοινή δήλωση ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση του ΑΣΕΠ «αποτελεί ηχηρό χαστούκι στις πρακτικές των κυρίων Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη».

Τονίζουν επίσης ότι οι διαγωνισμοί «βρίθουν παρατυπιών», καθώς και ότι «οι νοσταλγοί του κράτους της δεξιάς… επιχείρησαν να στήσουν σκευωρία σε δημόσιο διαγωνισμό».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, της τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, με αφορμή την απάντηση του ΑΣΕΠ σε επιστολή τους για τα καταγγελλόμενα για τους διαγωνισμούς προσλήψεων στα ΜΜΜ

«Χαστούκι» ΑΣΕΠ στους Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη μετά την επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ζητά να αλλάξει το 37% του πίνακα προσληπτέων του διαγωνισμού της ΟΣΥ Α.Ε. και το 45% της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Η απόφαση του ΑΣΕΠ να ζητήσει αλλαγή των πινάκων των προσληπτέων οδηγών και τεχνιτών στον διαγωνισμό της ΟΣΥ Α.Ε. κατά 37% και της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κατά 45%, αποτελεί ηχηρό χαστούκι στις πρακτικές των κυρίων Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη. Αποκαλύπτει πως οι διαγωνισμοί προσλήψεων στα ΜΜΜ, που έχουν στόχο την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών εν μέσω πανδημίας, όχι μόνο καθυστέρησαν δραματικά, αλλά και βρίθουν παρατυπιών.

Όπως, δηλαδή, ανέφεραν οι καταγγελίες, όπως ζητήσαμε να ελεγχθεί με επιστολή μας προς την ανεξάρτητη Αρχή. 

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι:

  • Οι νοσταλγοί του κράτους της δεξιάς, των κομματικών προσλήψεων, του βολέματος των «δικών μας παιδιών», επιχείρησαν να στήσουν σκευωρία σε δημόσιο διαγωνισμό.
  • Η γενικευμένη στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να εκμεταλλεύεται την πανδημία, ώστε αφενός να περνά αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις και αφετέρου να ικανοποιεί κομματικά της ρουσφέτια.

Καλούμε τους κυρίους Μητσοτάκη, Καραμανλή και Κεφαλογιάννη να απολογηθούν άμεσα για τις πρακτικές τους.

Καλούμε τον προοδευτικό και αριστερό κόσμο σε μέτωπο κατά της επαναφοράς των πιο σκοτεινών πρακτικών της ιστορίας. 

Ακολουθεί η απάντηση του ΑΣΕΠ στην επιστολή των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

πηγη