Αυξάνονται τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού


Αυξάνονται τα σχολεία με κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ άλλα τμήματα επαναλειτουργούν μετά την ολοκλήρωση της καραντίνας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας σήμερα 9/2/2021, 7:45 η κατάσταση έχει ωε εξής:

            Σχολικές μονάδες (πλήρης αναστολή): 0,5949% (χθες το βράδυ στις 19.00 ήταν 0,65%) και την Παρασκευή το πρωί ήταν 0.5018%
            Τμήματα (μερική αναστολή):  0,3940% ( 0,2704% την Παρασκευή)

Δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown

Επσημαίνεται ότι το Νοέμβριο του 2020 που έκλεισαν τα σχολεία το ποσοστό των σχολικών μονάδων σε πλήρη αναστολή ήταν 0,8%-1%., χωρίς να είναι κλειστά στις κόκκινες περιοχές και με ανοιχτά τα λύκεια.

Διότι σήμερα είναι κλειστά όλα τα λύκεια και οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων για τους Δήμους Πατρέων, Χαλκιδέων και Αγίου Νικολάου Λασιθίου (γίνεται μάθημα με τηλεκπαίδευση).

Έτσι, με τα δεδομένα αυτά, μπορεί τώρα το ποσοστό των κλειστών σχολείων λόγω κορονοϊού να είναι μεγαλύτερο από εκείνο του Νοεμβρίου, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να κλείσει τα σχολεία.

Το γεγονός ότι τέσσερα παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο στην Πάτρα (ευτυχώς ο εννιάχρονος βγήκε από την εντατική) και με μια 16χρονη νεκρή στη Θήβα, φαίνεται ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από το Νοέμβριο.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, διευθυντές σχολείων του Δήμου Αθηναίων έχουν γνωστοποιήσει τις ανησυχίες τους στο υπουργείο Παιδείας, αλλά έως τώρα η ηγεσία του δεν είναι διατεθημένη να προχωρήσει σε κλείσιμο. (Θυμηθείτε εξάλλου ότι το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε πολιτικά από τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο).

Τα σχολεία που βρίσκονται σε αναστολή: https://www.minedu.gov.gr/covid19-schools.html

πηγη