Χωρίς αξονικό τομογράφο το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης

Μία καταγγελία ενδεικτική της σωρείας προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ, ακόμα και μετά τον καταστροφικό Νοέμβρη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, κάνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» του μεγαλύτερου στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς μετά από βλάβη του μοναδικού αξονικού τομογράφου που διαθέτει το νοσοκομείο στη γενική εφημερία της Πέμπτης, το νοσοκομείο θα μείνει χωρίς αξομικό τομογράφο μέχρι τουλάχιστον τη Δευτέρα.

Όπως τονίζει το Σωματείο των εργαζομένων στην καταγγελία του, «το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όσον αφορά τα προβλήματα με τη λειτουργία του αξονικού τομογράφου που προκύπτουν από την έλλειψη δεύτερου μηχανήματος για μια εξέταση πρώτης γραμμής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας.. Ήδη όλη την περίοδο από το Σεπτέμβρη και μετά που το Ιπποκράτειο μετατράπηκε σε νοσοκομείο αναφοράς για τον covid και έφτασε να νοσηλεύει μέχρι και 300 ασθενείς με κορονοϊό, η λειτουργία μόνο ενός μηχανήματος είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του αξονικού με πολύ περισσότερα περιστατικά και την εξάντληση του έτσι κι αλλιώς ελλιπούς προσωπικού, την ενδονοσοκομειακή διασπορά (καθώς οι ασθενείς με κορονοϊό μεταφερόταν από τις κλινικές covid του κτιρίου Γ στον αξονικό που βρίσκεται στο κτίριο Α διασχίζοντας όλο το νοσοκομείο), αλλά και τη μεγάλη καθυστέρηση λόγω της απαραίτητης απολύμανσης μετά από κάθε περιστατικό».

Στη συνέχεια εξηγούν τα αυτονόητα, το γεγονός δηλαδή ότι «η τοποθέτηση ενός δεύτερου αξονικού τομογράφου στο κτίριο Γ είναι απαραίτητη για την αποσυμφόρηση του μοναδικού μηχανήματος αλλά και για την ασφαλέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών κορονοϊού». Συνεχίζουν υποστηρίζοντας ότι «παρά τις επισημάνσεις του Σωματείου Εργαζομένων προς τη Διοίκηση αλλά και του Ιατρικού προσωπικού για την αναγκαιότητα αυτή από την αρχή της πανδημίας, όπως άλλωστε προβλέπουν όλες οι διεθνείς οδηγίες και πρωτόκολλα, η διοικήσεις του νοσοκομείου και της 4ης ΥΠΕ δεν πήραν κανένα μέτρο με συνέπεια αυτή τη στιγμή να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε καν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας».

Καταλήγουν οργισμένοι λέγοντας «Δεν πάει άλλο! Απαιτούμε να εγκατασταθεί άμεσα και δεύτερος αξονικός στο Ιπποκράτειο με ταυτόχρονη πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού».

πηγη