Στη δίνη ενός «σπιράλ» από τις «επιλογές ακορντεόν»

Στη δίνη ενός «σπιράλ» από τις «επιλογές ακορντεόν»

Μουδιασμένη οι έμποροι με τα νέα μέτρα στην Αττική. Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά μιλά για «πενιχρές ελπίδες για ανάκτηση μέρους του εκπτωτικού τζίρου από τις επιχειρήσεις ένδυσης-υπόδησης» ωστόσο σπεύδει να τονίσει πως «οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και οι κυβερνητικές ανακοινώσεις ταυτίζονται με τα μέτρα που εφαρμόζονται στις επιβαρυμένες περιοχές και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Ο Βασίλης Κορκίδης σημειώνει πως «το «μοναδικό εμβόλιο» για την ανάσχεση της πανδημίας συνεχίζει να είναι η αυστηρή τήρηση των μέτρων και όχι η πρόσθεση νέων» εκτιμώντας πως «τα «επιχειρηματικά νοικοκυριά» ήδη βρίσκονται στη δίνη ενός «σπιράλ» από τις «επιλογές ακορντεόν»».

Εκτιμά πως η μερική λειτουργία του λιανεμπορίου, με τη μέθοδο click away, μόνο στις κόκκινες περιοχές, όπως η Αττική, «δεν θα συνεισφέρει στη θεαματική μείωση του ιικού φορτίου» και υπογραμμίζει πως «η οικονομία δέχεται πλέον τις τελευταίες σταγόνες ενός «ορού» επιβίωσης της».

Τέλος, μεταξύ άλλων αναφέρει «πως αυτή τη φορά, ακόμα και η επιστήμη «σήκωσε τα χέρια» μπροστά στους πολλούς αγνώστους της δύσκολης εξίσωσης μεταξύ πανδημίας και οικονομίας» σημειώνοντας πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο τελευταίο «τρίτο κύμα» να μας «πνίξει» οικονομικά».

πηγη