Πυρά ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ για τα νέα μέτρα

Έντονα επικριτικά είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση για τον έλεγχο της πανδημίας. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ κάνουν λόγο για «ανικανότητα», «αυτοσχεδιασμούς» και «ψευτοδιλήμματα».

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην πληρώσουμε άλλο την ανικανότητα τους
«Η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της αποτυχίας και πια έχει χάσει κάθε έλεγχο. Μήνες τώρα ζητάμε να λάβουν ουσιαστικά μέτρα περιορισμού της πανδημίας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Και εξηγεί: «Ζητήσαμε και ζητάμε μαζικά δωρεάν τεστ, μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς, εκτεταμένους ελέγχους στους εργασιακούς χώρους όπου συγκεντρώνονται μεγάλος αριθμός πολιτών. Δεν το έκαναν. Ζητήσαμε και ζητάμε το απαραίτητο άνοιγμα των σχολείων να γίνει αυτή τη φορά με λιγότερα παιδιά στις τάξεις και συνεχείς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για να μην γίνουν οι σχολικές μονάδες εστίες μετάδοσης. Δεν το έκαναν».

«Το τρίτο κύμα είναι προ των πυλών και ο κ. Μητσοτάκης μετά το αποτυχημένο άνοιξε κλείσε της αγοράς εξελίσσεται σε αμήχανο παρατηρητή μιας κοινωνίας σε απόγνωση. Πληρώσαμε τις αντιφάσεις τους. Να μην πληρώσουμε άλλο την ανικανότητα τους», τονίζει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΚΙΝ.ΑΛ: Συνεχίζουν τους αυτοσχεδιασμούς και επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη
«Η κυβέρνηση συνεχίζει τους αυτοσχεδιασμούς και επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση πως με «τις παρεμβάσεις τους δίχασαν και τους επιστήμονες και προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια στην κοινωνία».

«Κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών για το πως αποφασίζουν και ενισχύουν την αναποτελεσματικότητα των – ούτως ή άλλως – προβληματικών μέτρων. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής, ούτε λέξη για το συνωστισμό και τα κρούσματα στα σχολεία», τονίζει με τη σειρά του το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Πυρά» και από ΚΚΕ
Πριν από την ανακοίνωση των νέων μέτρων το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση: «Όσο η κυβέρνηση θυσιάζει τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στο βωμό των αντιλαϊκών της προτεραιοτήτων, τόσο η διαχείριση της πανδημίας θα εξελίσσεται με “μπρος – πίσω”, με ψευτοδιλήμματα για το τι πρέπει να ανοίξει και τι όχι και κυρίως με μεγάλους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή του λαού» -επισημαίνει το ΚΚΕ για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. 

πηγη