Βασιλικός για τον Κουφοντίνα: Θα λογοδοτήσουν αν συμβεί το μοιραίο…

vasilis-vasilikos-54

Η δήλωσή του για την απεργία πείνας του αρχιεκτελεστή της 17Ν

Σε μια σπάνια παρέμβασή του ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Βασιλικός, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Κουμουνδούρου στις τελευταίες εθνικές εκλογές προειδοποιεί με παρέμβαση του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται σε «απεργία πείνας που κινδυνεύει να είναι μοιραία. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο -ο μη γένοιτο- θα κληθούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για την απανθρωπιά τους».

Μάλιστα ο κ. Βασιλικός συμπαρατάσσεται με τις «αγωνιώδεις εκκλήσεις για τη ζωή του Κουφοντίνα», κάνοντας λόγο για «άμεμπτη συμπεριφορά» του μέσα στις φυλακές.

Η δήλωση του Βασίλη Βασιλικού:

«Ένας τρομοκράτης που παραδίνεται αυτόκλητος στην έδρα της Αστυνομίας δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ακόμα και στα αστυνομικά μυθιστορήματα του Σιμενόν ή της Αγκάθα Κρίστι.

Δεν είναι ακόμα σύνηθες ο ίδιος μετά από 20 χρόνια στη φυλακή, όπου τα πρώτα χρόνια τα περνά στην πλήρη απομόνωση, να φτάσει στο σημείο, λόγω της άμεμπτης συμπεριφοράς του σε όλο αυτό το διάστημα (και του βιβλίου που εξέδωσε για την περιπέτειά του πριν από μερικά χρόνια) να τύχει μιας προσωπικής δικαίωσης από την πολιτεία, με την πενθήμερη διαμονή του στο σπίτι της οικογένειάς του ανά εξάμηνο και την πάντα στη μέρα και την ώρα ακριβώς της επιστροφής του στο κελί.

Πρόκειται για τον Κουφοντίνα που εδώ και 28 μέρες διαμαρτύρεται, ζητώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, με απεργία πείνας που κινδυνεύει να είναι μοιραία. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο -ο μη γένοιτο- θα κληθούν οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για την απανθρωπιά τους».

πηγη