«Άγιος Ανδρέας»: Οργή των εργαζομένων για το «καρφί» με τους εμβολιασμούς

«Άγιος Ανδρέας»: Οργή των εργαζομένων για το «καρφί» με τους εμβολιασμούς

Η διασπορά του κορονοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου απασχόλησε έντονα την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου να μιλά για ανεμβολίαστους υγειονομικούς προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου των εργαζομένων που υποστήριξε πως «πολλοί από όσους νόσησαν με τη βρετανική μετάλλαξη είχαν προλάβει να κάνουν την πρώτη δόση».

«Δυσάρεστη έκπληξη» αποκάλεσε αυτό που συνέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στη διασπορά του ιού σε υγειονομικούς που ήταν ανεμβολίαστοι. «Ελπίζω ότι αυτό που έγινε στην Πάτρα δεν αφορά κι άλλο νοσηλευτικά ιδρύματα, πάντα υπάρχει περιθώριο, και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία να κάνουν το εμβόλιο στο χώρο που εργάζονται» ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα να αποτελέσει αυτό το περιστατικό την αφορμή να σκεφτούν ξανά τη στάση τους οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα.

Η τοποθέτηση της κ. Θεοδωρίδου προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Καμία αμέλεια εκ μέρους των εργαζόμενων»

«Πολλοί από όσους νόσησαν με τη βρετανική μετάλλαξη είχαν προλάβει να κάνουν την πρώτη δόση και μάλιστα μια γιατρός την είχε κάνει και από τους πρώτους. Είναι γνωστά πια τα δεδομένα της μικρής ακόμα ανοσίας μετά την Α’ δόση και έχουμε αρκετά τέτοια παραδείγματα και στην Ελλάδα (…)» δήλωσε (newsit.gr) ο Κώστας Πετρόπουλος.

Ο πρόεδρος τόνισε πως δεν υπήρξε «καμία αμέλεια εκ μέρους των εργαζόμενων» και πρόσθεσε πως «είναι ντροπή να το λένε αυτό, όταν στην Α’ παθολογική οι γιατροί ένιωθαν διαρκώς απροστάτευτοι».

Ο Κ. Πετρόπουλος νωρίτερα, στο ίδιο μέσο, είχε επιρρίψει ευθύνες στο πώς γίνεται η διαχείριση των κρουσμάτων στο νοσοκομείο, το οποίο για ένα μεγάλο διάστημα έμενε «απροφύλαχτο» αφού οι συνοδοί των ασθενών έμπαιναν ανενόχλητοι στις κλινικές.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης μετά από τις καταγγελίες για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού έσπευσε να τονίσει ότι δεν θα ξαναμπεί συνοδός στο νοσοκομείο χωρίς να έχει υποβληθεί προηγουμένως σε rapid test.

πηγη