Γερμανία-σοκ> Μόλις 8% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca

Η εταιρεία χαρακτήρισε τις αναφορές των γερμανικών μέσων «εντελώς λανθασμένες»

Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στους ανθρώπους άνω των 65 ετών, σύμφωνα με πηγές του γερμανικού συνασπισμού που επικαλούνται οι Bild και Handelsblatt.

Σε ξεχωριστές αναφορές τους, τα δύο γερμανικά μέσα μετέδωσαν ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ήταν αποτελεσματικό σε ποσοστό κάτω από 10% (σύμφωνα με την Bild) και μόλις 8% (σύμφωνα με την Handelsblatt), σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των δύο εφημερίδων η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά πως η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δεν θα εγκρίνει το προϊόν για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Από την πλευρά της η εταιρεία AstraZeneca χαρακτήρισε τις αναφορές των γερμανικών μέσων «εντελώς λανθασμένες».

Την περασμένη Παρασκευή η AstraZeneca αιφνιδιαστικά ενημέρωσε την Κομισιόν και τις χώρες- μέλη της ΕΕ ότι ενδέχεται να μειώσει σημαντικά τις παραδόσεις του εμβολίου της κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, λόγω προβλημάτων στην παραγωγή.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca εξέφρασε τη λύπη του, κάνοντας λόγο για έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων στη μάχη κατά της πανδημίας, καθώς και για εγωιστικές συμπεριφορές ορισμένων χωρών.

πηγη