Απαγόρευση συναθροίσεων! “Κίνηση πανικού να διορθωθεί ” λέει η Αθηνά Λινού

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων σ΄ όλη τη χώρα προκαλεί αντιδράσεις. Πρώτα απ΄ όλα από τους επιστήμονες. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Antenna χαρακτήρισε την απόφαση «κίνηση πανικού» η οποία όπως είπε «έχει και άλλες προεκτάσεις και θα πρέπει να διορθωθεί».

«Ο δείκτης θετικότητας σε πολλές περιοχές ξεπέρασε το 4% και αυτό σημαίνει πώς είναι στο ‘κόκκινο’. Ίσως αυτό οδήγησε σε τέτοιες κινήσεις πανικού» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πρότεινε άλλους τρόπους ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός στα ανοιχτά καταστήματα όπως είναι για παράδειγμα η επέκταση των εκπτώσεων.

«Με την αστυνόμευση δεν θα λύσουμε τα προβλήματα» τονίζει.

«Δεν νομίζω ότι με την αστυνόμευση θα λύσουμε τα προβλήματα, πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι, και οι άνθρωποι να ασκούν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους. Πρέπει να έρθουμε κοντά στους ανθρώπους» σημείωσε η κ.Λινού.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας υπογράμμισε πώς κάθε αύξηση επαφών φέρνει αύξηση κρουσμάτων και επανέλαβε την ανάγκη διενέργειας περισσότερων τεστ ιδιαίτερα στους εργαζόμενους στην βιομηχανία.

πηγη