Οι ΕΞΠΡΕΣ δοκιμές αντιγόνων στο σπιτι, μπορούν προς το παρόν να πραγματοποιηθούν μόνο με εκπαίδευση και η αυτοεφαρμογή είναι σχεδόν εξίσου αξιόπιστη.
Πηγή: dpa

Από τη Julia Jäger
Χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα για μια ταχεία δοκιμή αντιγόνου για να δείξει εάν ένα άτομο έχει μολυνθεί με τον κοροναϊό κατά τη στιγμή της δοκιμής. Αυτό θα μπορούσε να κάνει την καθημερινή πανδημία ευκολότερη, ειδικά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε ηλικιωμένους και γηροκομεία .
Ωστόσο, οι εξετάσεις σπάνια χρησιμοποιούνται εκεί, καθώς ο νόμος ορίζει ότι τα επιχρίσματα στο στόμα και στο λαιμό μπορούν να λαμβάνονται μόνο από εκπαιδευμένο προσωπικό.
https://www.zdf.de/nachrichten/video/gesellschaft-schule-corona-selbsttest-100.html
Αυτό εξέπληξε όλους: Ο κανονισμός Corona άλλαξε από τώρα και στο εξής. Τώρα οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτικοί επιτρέπεται να διενεργούν αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους.Μήκος άρθρου:1 λεπτόΗμερομηνία:4 Δεκεμβρίου 2020
Η αυτοεφαρμογή ή η επαγγελματική εφαρμογή κάνει μικρή διαφορά
Μια μελέτη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης και το Charité Berlin δείχνει, ωστόσο, ότι οι γρήγορες δοκιμές μπορούν να επιτύχουν αξιόπιστα αποτελέσματα, ακόμη και αν πραγματοποιούνται ανεξάρτητα και χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση.
Ακόμα κι αν η μελέτη δεν έχει περάσει ακόμη από μια διαδικασία αξιολόγησης από ομοτίμους και η αξιολόγηση από άλλους εμπειρογνώμονες εκκρεμεί ακόμη, δείχνει: Όταν πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευμένο προσωπικό, μόνο μία περίπτωση κορώνας μπορούσε να εντοπιστεί.
- Η μελέτη με μια ματιάΣτο πλαίσιο της μελέτης, εξετάστηκαν 146 ενήλικες που είχαν συμπτώματα τυπικά της κορώνας. Τα εξεταστικά άτομα έλαβαν γραπτή εισαγωγή με σκίτσα και ειδικό στυλεό με το οποίο έπρεπε να πάρουν το επίχρισμα ανεξάρτητα. Σε 33 από τους συμμετέχοντες στη μελέτη , το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Για σύγκριση: όταν το ιατρικά εκπαιδευμένο προσωπικό πήρε το επίχρισμα, εντοπίστηκαν 34 περιπτώσεις κορώνας .
Δεν υπάρχει υποκατάστατο για δοκιμές PCR
Για τον έλεγχο των αποτελεσμάτων ταχείας δοκιμής, χρησιμοποιήθηκαν επίσης οι δοκιμές PCR που θεωρούνται αξιόπιστες. Έδειξαν ότι άλλοι επτά συμμετέχοντες στη μελέτη μολύνθηκαν με τον ιό της κορώνας. Η διαφορά δεν αποτελεί έκπληξη για τους ερευνητές. Η μελέτη δείχνει, ωστόσο, ότι οι ταχείες δοκιμές αντιγόνων έδωσαν ψευδή αποτελέσματα ιδιαίτερα σε περιοχές όπου το ιικό φορτίο ήταν ιδιαίτερα χαμηλό και οι συμμετέχοντες πιθανώς δεν ήταν πλέον πολύ μεταδοτικοί.