Ερντογάν: “Θετικός για συνάντηση με τον Μητσοτάκη”

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως είναι θετικός σε μια συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως δήλωσε  μετά το πέρας της προσευχής στην Αγία Σοφία, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε εξερχόμενος από το μνημείο πως είναι θετικός σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας τα εξής, σύμφωνα με τηφιλοκυβερνητική Sabah:

«Έχουν γίνει συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών μας. Είπαμε πως μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές και οι αντιπροσωπείες μας μπορούν να συναντηθούν. Είπαμε, επίσης, πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον κύριο πρωθυπουργό, πως μπορούμε να κάνουμε τέτοια βήματα. Οι εξελίξεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διευκρίνισε, επιπλέον, πως αυτό αφορά, τόσο τις συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο κρατών, όσο και του ιδίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Συνεχίζονται, τόσο οι διμερείς οι επαφές μας, όσο και η υπόλοιπη επικοινωνία μας. Σε όλες αυτές τις επαφές, το θέμα της επικοινωνίας με την Ελλάδα και τον Μητσοτάκη είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε θετικά. Είπαμε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε». είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού που πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε πως αυτό είναι κάτι που εξετάζεται από την Άγκυρα.

πηγη