Στην «εντατική» οι σχέσεις Μητσοτάκη – Τσιόδρα και οι φήμες περί νοσηλείας του λοιμωξιολόγου

Τσιόδρας-Μητσοτάκης

Το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο, κι όλα μαζί σωρεύονται, δημιουργώντας μια εικόνα που πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.

Γράφει ο Μιχάλης Ι. Ασημάκης

Ο επικεφαλής των λοιμοξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με πληροφορίες του PIPERATA.GR, εξέφρασε αρχικώς τη βαθύτατη ανησυχία του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την περασμένη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, όταν κατά πλειοψηφία τα μέλη της επιτροπής δέχθηκαν να επαναλειτουργήσει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Την Πέμπτη όμως (7 Ιανουαρίου) ενοχλήθηκε σφόδρα επειδή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εξέδωσε ανακοίνωση για τα σχολεία, χωρίς να περιμένει την νεότερη εισήγηση των επιστημόνων, η οποία φυσικά είχε καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα, λόγω των αρνητικών δεδομένων που προέκυψαν από την κινητικότητα της εορταστικής περιόδου. Βεβαίως, την επόμενη μέρα, Παρασκευή (8 Ιανουαρίου), η επιτροπή «επικύρωσε» την κυβερνητική εντολή (σ.σ.: Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, να ερχόταν σε πλήρη δημόσια σύγκρουση με την κυβέρνηση;).

Έτσι, ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε να μιλήσει για την επιδημιολογική εικόνα. Όχι μόνο γιατί δεν ήθελε δημόσια να εκθέσει τους Μητσοτάκη – Κεραμέως, αλλά και διότι φέρεται να μην ήταν σε θέση…

Όπως πληροφορήθηκε το PIPERATA.GR, ο καθηγητής επιβαρύνθηκε και προσωπικώς από όλη αυτή την κατάσταση. Λέγεται μάλιστα ότι στο «Αττικόν» όπου έχει την έδρα του, υποβλήθηκε ακόμη και σε διάφορες εξετάσεις μετά τον εμβολιασμό του, παραμένοντας στο νοσοκομείο έως ότου οι συνάδελφοι του βεβαιωθούν ότι όλα έχουν πάει καλά. Σύμφωνα με κάποιες διαρροές, οι οποίες ήταν αδύνατο να επιβεβαιωθούν, τον έφεραν είτε να είχε κάποιες επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό, είτε να έχει ακόμη και προσβληθεί από τον ιό.

Ωστόσο, ακόμη κι αυτές, δεν αποκλείεται να ήταν στο πλαίσιο των κυβερνητικών ή άλλων… αντιποίνων! Ο ίδιος πάντως, όπως είναι σε θέση να πληροφορούνται τα PIPERATA, είναι καλά στην υγεία του σήμερα, ενώ επιμένει… Αφενός ότι είναι τεράστιο λάθος η επανεκκίνηση υπό αυτές τις συνθήκες, κι αφετέρου πως τα νούμερα που διαβάζουν στο Μαξίμου είναι μόνον ενδεικτικά, αφού η πανδημία ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να εξαπλωθεί, ειδικά τώρα που έπεται μεγάλη μεταβολή των καιρικών φαινομένων.

πηγη