Χρηστίδης: Απαράδεκτη η δήλωση Κοντοζαμάνη

Χρηστίδης: Απαράδεκτη η δήλωση Κοντοζαμάνη

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Δριμεία κριτική κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης

«Η δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη, ότι ευθύνονται οι γιατροί για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, είναι μία δήλωση εντελώς απαράδεκτη, αδιανόητη, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, εκθέτει ακόμα και σε διώξεις τους ανθρώπους που έχουνε ματώσει στην πρώτη γραμμή και αναφέρομαι στους γιατρούς», τόνισε ο Π. Χρηστίδης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89.

«Είναι ευθύνη της κυβέρνησης η διαχείριση της κρίσης της πανδημίας, η έλλειψη κλινών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Επομένως, ο κύριος Κοντοζαμάνης, οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη προς τους γιατρούς. Δεν χωράει συζήτηση αυτό. Είναι παντελώς άστοχη η συγκεκριμένη δήλωση, προσβάλλει τους υγειονομικούς της χώρας, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο όταν ο κόσμος αναρωτιέται αν μπροστά μας έχουμε και τρίτο ενδεχόμενο κύμα, διχάζει την κοινωνία σχετικά με τις ευθύνες των γιατρών και νοσηλευτών και γενικότερα κλονίζει την κοινωνία και στρέφεται εναντίον των ανθρώπων που σώζουν ζωές», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Και συνέχισε: «Υπάρχει πληθώρα δηλώσεων και πράξεων, καθώς και παραλείψεων, οι οποίες αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία πράγματι έχει χάσει τον έλεγχο της κρίσης της πανδημίας. Η κυβέρνηση χρειάζεται άμεσα να αναπροσαρμόσει το σχέδιό της και αυτό βλέπουμε και στον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται το lockdown και στον τρόπο με τον οποίο προχωρά το σχέδιο «Ελευθερία» γύρω από τα ζητήματα των εμβολιασμών» .

Κριτική άσκησε και στο μέτωπο της οικονομίας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Είναι τεράστιο το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε το 2021. Χρειάζονται άμεσα και στοχευμένα μέτρα στήριξης σήμερα, σε μια σειρά επιχειρήσεων και εργαζομένων». 

«Σε αυτό το σκέλος θα αναφερθεί και η Φώφη Γεννηματά στην ερώτησή της την Δευτέρα στη Βουλή. Έξι μήνες μετά το πρώτο κύμα και δύο μήνες με το δεύτερο lockdown η κυβέρνηση δεν έχει πάρει όλα τα απαραίτητα και στοχευμένα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Για να μπορέσουν αν λειτουργήσουν ξανά, με το προσωπικό που είχαν και την προοπτική δυναμικής ούτως ώστε να αντισταθμίσουν το χαμένο έδαφος κατά τη διάρκεια της πανδημίας», εξήγησε ο Π. Χρηστίδης.
 πηγη