Τα περιοριστικά μέτρα «σκόνταψαν» στην καλοκαιρία!(Η «φύσις εκδικείται»να πούμε;)

Τα περιοριστικά μέτρα «σκόνταψαν» στην καλοκαιρία

Οι εκκλήσεις της κυβέρνησης για τήρηση των περιοριστικών μέτρων δεν εισακούστηκαν αφού πλήθος κόσμου, κυρίως στην Αττική, εκμεταλλεύτηκε τις καλές καιρικές συνθήκες και βγήκε στις κοντινές παραλίες και στα πάρκα για μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα.

Στιγμές που θυμίζουν «κανονικότητα» εκτυλίχθηκαν σε πολλές περιοχές της Αττικής παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας που βρίσκονται σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 18 Γενάρη.

Αψηφώντας τις εκκλήσεις της κυβέρνησης και των ειδικών για αυστηρή τήρηση των μέτρων αρκετοί επέλεξαν να επισκεφθούν μια κοντινή παραλία ή κάποιο πάρκο έχοντας σύμμαχο τον καιρό.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-c8eogebwajk1-sf

Πλήθος κόσμου αποφάσισε να μην μείνει σπίτι επιλέγοντας το παραλιακό μέτωπο της Αττικής με τον Φλοίσβο και το Καβούρι να έχουν την τιμητική τους. Πολίτες από όλη την Αθήνα βγήκαν για περπάτημα και ποδήλατο ενώ οι τολμηροί δε δίστασαν να βουτήξουν και στη θάλασσα παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα.

Η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μετρά πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα νότια τμήματα της γεγονός που έδωσε το έναυσμα για τις βόλτες στην παραλία.

https://platform.twitter.com/embed/index.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1347911725413244935&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.efsyn.gr%2Fellada%2Fygeia%2F276153_ta-perioristika-metra-skontapsan-stin-kalokairia&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px

Οι εικόνες από τα φωτογραφικά πρακτορεία είναι χαρακτηριστικές ενώ σε πολλές από αυτές διακρίνεται και η παρουσία της αστυνομίας που σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει σε εφαρμογή το σχεδίο «Αλκυονίδες» με σκοπό να αποφευχθούν οι συναθροίσεις και ο συγχρωτισμός.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-c8eno9d9f06x-sf

Σταθερά ψηλά ο αριθμός των κρουσμάτων

Στο μεταξύ, έχοντας συμπληρώσει δύο μήνες γενικού lockdown, οι μολύνσεις παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα από τη νόσο Covid-19 ανέρχονται σε 800 με τα στοιχεία να αποδεικνύουν ημέρα με την ημέρα πως η πανδημία συνεχίζει ακάθεκτη την εξάπλωσή της στη χώρα μας.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-c8esl6dem9pt-sf