Τσοβόλας: Η κυβέρνηση στο βωμό του κομματικού συμφέροντος θυσιάζει την υγεία των πολιτών

Με δήλωσή του ο Δημήτρης Τσοβόλας ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση που τήρησε στον εορτασμό των Θεοφανείων, επιτρέποντας τελικά λειτουργίες με πιστούς, ενώ αρχικά τις είχε απαγορεύσει.

Ο πρώην υπουργός διερωτάται «αφού η κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό και ψυχικό θάρρος να επιβάλει τα περιοριστικά μέτρα στην εκκλησία, γιατί τα εξαγγέλλει και τα καθιερώνει;» και παραθέτοντας ότι «για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση απόδειξε ότι στο βωμό του κομματικού συμφέροντος θυσιάζει την υγεία των πολιτών».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσοβόλα:

«Και σήμερα, για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση απόδειξε ότι στο βωμό του κομματικού συμφέροντος θυσιάζει την υγεία των πολιτών.

Παράλληλα απόδειξε την ανικανότητα να επιβάλλει τις κυβερνητικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γεννιέται το εύλογο ερώτημα. Αφού η κυβέρνηση δεν έχει το πολιτικό και ψυχικό θάρρος να επιβάλει τα περιοριστικά μέτρα στην εκκλησία, γιατί τα εξαγγέλλει και τα καθιερώνει;

Δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτή την πολιτική αναξιοπιστία, δεν μπορεί να πείσει τους απλούς πολίτες για την τήρηση των αυστηρών μέτρων που επιβάλλονται με βάση επιστημονικούς όρους;

Να μην περιμένει η κυβέρνηση εφεξής να την πιστεύουν οι πολίτες και γι’ αυτό φέρνει ακέραια την ευθύνη για τις συνέπειες της έξαρσης της πανδημίας».

πηγη