Όταν το εμβόλιο συνδέεται με τη θητεία χρειάζεται μάλλον και εμβόλιο λογικής!

Όταν η αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών συνδέεται  με τη χρονική διάρκεια…της θητείας, τότε μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε και για εμβόλιο λογικής! Τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται μαζικά δημοσιεύσεις που ούτε λίγο, ούτε πολύ αποδίδουν την αποτελεσματικότητα του Ισραήλ με τη χρονική διάρκεια της στρατιωτικής θητείας!

Τι γράφουν αυτά τα “μαζικά ποστ” στο facebook;

“Επιλογή 1: Στρατιωτική θητεία 32 μήνες για όλους τους άνδρες και 24 μήνες για όλες σχεδόν τις γυναίκες. Πρόσθετη υποχρέωση 36 ημέρες κάθε χρόνο για άνδρες μέχρι τα  40 , όποτε κρίνει η κυβέρνηση.Στην πανδημία 10% του πληθυσμού εμβολιάζεται μέσα στις πρώτες 10 μέρες από τη στιγμή που έφθασε το εμβόλιο.

Επιλογή 2:Στρατιωτική θητεία όπως στην Ελλάδα.Στην πανδημία 10% του πληθυσμού εμβολιάζεται μέσα στις πρώτες 75 μέρες από τη στιγμή που έφτασε το εμβόλιο.

Διαλέξτε”…

Θα διαλέξουμε τη λογική…

Ας δούμε τι έγραψαν οι New York Times για να εξηγήσουν «Πώς το Ισραήλ ηγείται παγκοσμίως στον εμβολιασμό κατά της Covid-19»:

Το ισραηλινό σύστημα υγείας –ψηφιοποιημένο σε μεγάλο βαθμό και οργανωμένο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας– και η συγκεντρωτική διακυβέρνηση αποδείχτηκαν ικανά να οργανώσουν μια εθνική εκστρατεία εμβολιασμού, σύμφωνα με τους ισραηλινούς ειδικούς της υγείας.

Με πληθυσμό εννιά εκατομμυρίων, το σχετικά μικρό μέγεθος του Ισραήλ επαιξε επίσης ρόλο, σύμφωνα με τον καθηγητή Balicer, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής καινοτομίας στην Clalit, τον μεγαλύτερο από τους τέσσερις οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης του Ισραήλ.

Το επιθετικό πρόγραμμα προμηθειών συνέδραμε στο να γίνει δυνατή η επιτυχία.

Ο υπουργός Υγείας, Yuli Edelstein, είπε σε συνέντευξή του την περασμένη Παρασκευή ότι το Ισραήλ μπήκε σε διαπραγματεύσεις με τις φαρμακευτικές αρκετά νωρίς και ότι οι εταιρείες ενδιαφέρθηκαν να προμηθεύσουν το Ισραήλ, εξαιτίας της φήμης των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης της χώρας για την αποτελεσματικότητά τους και τη συλλογή αξιόπιστων στοιχείων.

«Ηγούμαστε παγκοσμίως εξαιτίας της έγκαιρης προετοιμασίας», είπε ο υπουργός”.

Προφανώς ο ισραηλινός στρατός συμμετέχει στη διαδικασία του εμβολιασμού, όπως συμμετέχει ως γνωστόν και ο δικός μας στρατός. Προφανώς και θα είναι σημαντική η βοήθεια τους. Αλλά το να φθάνουν κάποιοι στο σημείο να συνδέουν τη διάρκεια της θητείας με το πόσο γρήγορα θα εμβολιαστούμε δεν μπορεί να έχει κάποια λογική…

πηγη