Δεν θα τελέσει την ορκωμοσία ο Αρχιεπίσκοπος

Στις 11 το πρωί χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου θα ξεκινήσει η τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης,που προέκυψε από τον χθεσινό ανασχηματισμό.ADS

Τα νέα στελέχη θα ορκιστούν σε τρεις διαφορετικές ομάδες, στο Προεδρικό Μέγαρο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα παραστεί σήμερα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης «καθώς θεσμικά παρευρίσκεται στην ορκωμοσία του πρωθυπουργού».

Την ίδια ώρα δε, συνεχίζεται η σύγκρουση Εκκλησίας – κυβέρνησης μετά και την χθεσινή απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να μην συμφωνήσει με τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων.

Υπενθυμίζεται, ότι έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ και να κρατήσει ανοιχτούς τους ναούς αύριο ανήμερα των Θεοφανείων τηρώντας μέτρα ασφαλείας.

«Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανίων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25. Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών» αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος.

πηγη