Στρίβειν διά του ανασχηματισμού, σήμερα οι ανακοινώσεις

Στρίβειν διά του ανασχηματισμού, σήμερα οι ανακοινώσεις

Επιχείρηση «αλλαγή ατζέντας» μέσω ανασχηματισμού από την κυβέρνηση, μετά τα συνεχή αυτογκόλ στο μέτωπο της πανδημίας και τις σφοδρές επικρίσεις για την αποτυχημένη διαχείρισή της. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα το μεσημέρι στις 12 μ.μ., σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αφού τα σενάρια φούντωσαν τις τελευταίες μέρες.

Άλλωστε, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επανέλαβε πως «ανασχηματισμό κάνει ο πρωθυπουργός όταν εκείνος κρίνει σκόπιμο. Επομένως, ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να πάρει τις αποφάσεις του και να κάνει τις ανακοινώσεις του όπως εκείνος επιθυμεί» αλλά τελικά δήλωσε χαρακτηριστικά το εξής: «Από εκεί και πέρα νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα».

Στόχος του Μαξίμου να περιοριστεί και η δυσαρέσκεια εντός της Ν.Δ., καθώς υπάρχει δυσφορία με την παρουσία πολλών εξωκοινοβουλευτικών στο υπουργικό αλλά και αντιδράσεις για ζητήματα της επικαιρότητας, όπως το θέμα των εκκρεμών συντάξεων ή η αιφνιδιαστική τροπολογία για την εξομοίωση των τίτλων των κολεγίων με τα πτυχία των ΑΕΙ.

Οι ενδεχόμενες αλλαγές

Σχετική διαρροή έκανε γνωστό πρόσφατα ότι ο πρωθυπουργός θα εστιάσει στην αξιοποίηση περισσότερων βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα. 

Όπως έγραφε η «Εφ.Συν.-Σαββατοκύριακο» (βλ. περισσότερα: «Ανασχηματισμός για εσωτερική κατανάλωση»), στις πιθανές αλλαγές περιλαμβάνεται το υπ. Εργασίας, το υπ. Τουρισμού και η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που ενδέχεται να λάβει υπουργείο. 

Επίσης, ακούγεται αντικατάσταση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ή της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη. Ετσι, αν η πρώτη παραμείνει, ίσως η δεύτερη μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο. Τέλος, πιθανές δεν θεωρούνται αλλαγές στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας.

πηγη