Πωλητήριο στο «President» της λεωφ. Κηφισίας για 110 εκατ. ευρώ

Αγοραστής αναζητείται για το πιο ψηλό –με 22 ορόφους– ξενοδοχείο της Ελλάδας σε μια εξαιρετικά δύσκολη όμως συγκυρία λόγω της διεθνούς κρίσης του κορονοϊού

Είναι ένα από τα πιο γνωστά –και σίγουρα το πιο ψηλό– ξενοδοχεία της Αθήνας και της Ελλάδας. Και πωλείται. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε στην έκδοση της Τετάρτης η «Καθημερινή», λέγοντας ότι η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία ΓΕΚΕ, στην οποία ανίκη το «President» της λεωφ. Κηφισίας αναζητεί αγοραστή. Σύμφωνα με την «Κ» και το ρεπορτάζ του Δημήτρη Δελεβέγκου, το τίμημα για το ξενοδοχείο των 68 μέτρων και των 22 ορόφων, διαμορφώνεται στα 110 εκατ. ευρώ –η ΓΕΚΕ έχει αναθέσει σε μεσιτικό γραφείο των Βρυξελλών την ανεύρεση αγοραστή.

Ωστόσο η συγκυρία της πανδημίας, που έχει βυθίσει την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία σε μια χωρίς προηγούμενο ύφεση, δεν ευνοεί τα σχέδια των ιδιοκτητών. Αλλωστε ένα από τα πλεονεκτήματα του «President» υπήρξε διαχρονικά η φιλοξενία συνεδρίων τα οποία όμως ουσιαστικά έχουν εξαφανιστεί από τον τουριστικό χάρτη.

Ενα άλλο ενδιαφέρον είναι ότι τα 110 εκατ. ευρώ που ζητούνται για το ξενοδοχείο είναι περίπου τρεις φορές οι συνολική κεφαλαιοποίηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας –μια απόδειξη και της απαξίωσης του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Κατά το ρεπορτάζ, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, η οικογένεια Κεφαλά, επιδιώκει την πώληση του τετράστερου ξενοδοχείου από το 2018, ενώ φέρεται να αξιολογεί την έξοδο της ΓΕΚΕ από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Το «President» χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και ανακαινίστηκε το 2004. Διαθέτει 517 δωμάτια και –ιδιαίτερα σημαντικό– 197 θέσεις στάθμευσης.

Πηγή: Protagon.gr