Μπουκαλάκια με «αέρα κοπανιστό» για τις γιορτές -Το θεότρελο δώρο βρετανικής εταιρείας στα χρόνια του κορωνοϊού

Μπουκαλάκια με «αέρα κοπανιστό» για τις γιορτές -Το ...Τα μπουκάλια με αέρα από την βρετανική εξοχή


Οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού αναμένεται να στερήσουν την πατρίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Κι αν τη λύση μπορεί να προσφέρει ένα μπουκάλι με… αέρα κοπανιστό;

Στη χώρα μας ακόμη, καθώς απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, οι περισσότεροι από εμάς θα στερηθούν τον αέρα και τις μυρωδιές της πατρίδας τους, των χωριών τους. Κάπως έτσι σκέφτηκε μια εταιρεία στη Βρετανία, η οποία αποφάσισε να κλείσει το άρωμα και τον φρέσκο αέρα των χωρών που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο σε μπουκάλια, για όσους νοσταλγούν την πατρίδα τους.

Η εταιρεία βοηθά Βρετανούς να μετακομίσουν, μεταφέροντας τις αποσκευές τους σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο, τα μπουκάλια με αέρα από την πατρίδα μπορεί να φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η mybaggage στέλνει το μπουκάλι τόσο εντός Βρετανίας (καθώς λόγω περιορισμών οι Βρετανοί δεν μπορούν να μετακινηθούν από το ένα κράτος στο άλλο), εντός 3 ημερών, στην Ευρώπη μέσα σε 5 ημέρες και σε όλο τον κόσμο, το πολύ σε έξι ημέρες.

Αέρας με μνήμες από την πατρίδα
Ο αέρας που μεταφέρει την αίσθηση της πατρίδας κοστίζει κάπως ακριβά, αφού ένα μόνο μπουκαλάκι μισού λίτου, στοιχίζει περίπου 27 ευρώ. Το μπουκάλι περιέχει ένα ειδικό σύστημα στο πώμα, προκειμένου να απελευθερώνει μικρές δόσεις αέρα από την πατρίδα, χωρίς αυτός να χαθεί μονομιάς.

Μπουκάλια με αέρα από το μετρό του Λονδίνου ή με εσάνς Fish & Chips
Η εταιρεία μάλιστα αναφέρει πως δέχεται και ειδικές παραγγελίες για δημιουργία μπουκαλιών με αέρα από συγκεκριμένα μέρη της Βρετανίας. Για παράδειγμα, δέχτηκαν παραγγελία για αέρα από τα ορεινά της Σνοουντόνια στην βορειοδυτική Ουαλία.

Μια ματιά στην ιστοσελίδα της, μας επιβεβαίωσε πως έχει κυκλοφορήσει ακόμη και εκδόσεις με αέρα από το μετρό του Λονδίνου, αλλά και μια… εσάνς του γνωστού street food της χώρας, του fish & chps.

Η μυρωδιά ξυπνά τη «συναισθηματική μνήμη»
Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα του CNN για το θέμα, η ομάδα της εταιρείας εμπνεύστηκαν για το ασυνήθιστο αυτό δώρο, έπειτα από έρευνα, σύμφωνα με την οποία, οι μυρωδιές είναι εκείνες που συνδέουν πιο έντονα έναν άνθρωπο με αυτό που αποκαλούμε συναισθηματική μνήμη.

«Επιτρέποντας στους παραλήπτες μας να πάρουν μια βαθειά ανάσα αέρα από την πατρίδα τους, ελπίζουμε να κατευνάσουμε την νοσταλγία και να τους βοηθήσουμε να εγκατασταθούν στη νέα τους ζωή, όπου κι αν βρίσκεται αυτή» αναφέρουν από τη βρετανική φίρμα.

Καθαρός αέρας στη μολυσμένη Κίνα
Πάντως, η πλειοψηφία των παραγγελιών ως αυτή την ώρα προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας, καθώς είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να προσφέρουν τα μπουκάλια αυτά σε φίλους τους που ζουν στο εξωτερικό.

Η κυκλοφορία μπουκαλιών με αέρα δεν είναι άγνωστη επιχείριση. Πριν τέσσερα χρόνια μια κτηνοτροφική εταιρεία με τίτλο «Αιθέρας» ξεκίνησε να πουλά μπουκάλια από την βρετανική εξοχή σε πολίτες που ζούσαν σε εξαιρετικά επιβαρυμένα περιβάλλοντα σε κινεζικές πόλης, όπως το Πεκίνο και η Σανγκάη.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/mpoykalakia-me-aera-kopanisto-gia-tis-giortes