«Υπόθεση:Η «Αγγλική μετάλλαξη» είναι ταχύτερη επειδή μολύνει και παιδιά»(Στην Ιταλία,ο prf.Cauda)

Ο διευθυντής της Λειτουργικής Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων της Πολυκλινικής Gemelli μιλά στο Messenger

Ρομπέρτο
Roberto Cauda

«Ο μεταλλαγμένος ιός είναι γρήγορος επειδή μολύνει παιδιά». Αυτός είναι ο τίτλος μιας συνέντευξης του Messaggero με τον Roberto Cauda, ​​καθηγητή Λοιμωδών Νοσημάτων στο Καθολικό Πανεπιστήμιο και διευθυντή της Λειτουργικής Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων της Πολυκλινικής Gemelli.(Ιταλια) Ο επιστήμονας δηλώνει ότι η μεγαλύτερη εξάπλωση μεταξύ των παιδιών (στην οποία «οι επιπτώσεις του ιού ευτυχώς δεν είναι πολύ σημαντικές», διευκρινίζει) είναι προς το παρόν μόνο μια υπόθεση, η οποία ωστόσο «θα εξηγούσε γιατί η νέα αγγλική παραλλαγή εξαπλώνεται τόσο γρήγορα» .

«Εάν μολύνει παιδιά περισσότερο, τροφοδοτεί επίσης τη μετάδοση σε ηλικιωμένους ενήλικες, οι οποίοι με ανηλίκους δύσκολα λαμβάνουν μέτρα απόστασης και προστασίας […] Το παιδί φέρνει τον ιό στην οικογένεια και τροφοδοτεί τη μετάδοση. Σχηματίζεται μια επιδημιολογική αλυσίδα: συμβαίνει για παράδειγμα με τη γρίπη «.

Ο ειδικός εξήγησε ότι μεταξύ των νέων θετικών υπάρχουν πολλά κάτω των 15 ετών, αλλά διαβεβαιώνει επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις του ιού σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα παραμένουν ασήμαντες. Ο καθηγητής Cauda διαβεβαιώνει επίσης δηλώνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για τον μεγαλύτερο κίνδυνο της παραλλαγής, αλλά μόνο για την υψηλότερη δυνατότητα μετάδοσης.

«Ακόμη και ο ευρωπαϊκός οργανισμός Ecdc δηλώνει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη σοβαρότητα της νόσου. Ωστόσο, υπάρχει μια αύξηση στον δείκτη RT, στον δείκτη μετάδοσης «.

Όσον αφορά τον φόβο ότι τα ανεπτυγμένα εμβόλια μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά στην παραλλαγή, ο επιστήμονας λέει:

«Η τρέχουσα αγγλική παραλλαγή στα αντίδοτα είναι μουστάκι, αλλά αν δώσουμε στον Sars-CoV2 πολύ χρόνο για να κυκλοφορήσει και να αλλάξει, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί»

πηγη