ΙΤΑΛΙΑ Coronavirus: νέος κίνδυνος κύματος τον Ιανουάριο

Μπορεί να υπάρχει ένα νέο κύμα μολύνσεων Covid ήδη τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις συστάσεις του ΠΟΥ Patrizia Del Pidio 

Ο συναγερμός προέρχεται από μια έκθεση του ευρωπαϊκού γραφείου της ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας): ο κίνδυνος είναι αυτός ενός νέου κύματος COVID τον Ιανουάριο.

Για να αποφευχθούν νέες περιπτώσεις μετάδοσης σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο ΠΟΥ καλεί όλους τους ευρωπαίους πολίτες να συνεργαστούν.

«Παρά την εύθραυστη πρόοδο, η μετάδοση του Covid-19 στην ευρωπαϊκή περιοχή παραμένει εκτεταμένη και έντονη». Και «υπάρχει υψηλός κίνδυνος περαιτέρω αναβίωσης» ήδη τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου 2021.

«Οι ατομικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών δεν θα επηρεάσουν μόνο εσάς και τους πλησιέστερους σε εσάς, αλλά θα επηρεάσουν επίσης τις κοινότητές σας», σημειώνει ο ΠΟΥ ενώ συνιστά να φοράτε μάσκα προσώπου κατά τη διάρκεια των οικογενειακών χριστουγεννιάτικων συγκεντρώσεων. Ακόμη και οι μικρότερες εσωτερικές συγκεντρώσεις «μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες λόγω ομάδων ανθρώπων, νέων και ηλικιωμένων, από διαφορετικές οικογένειες. Οι συσκέψεις πρέπει να πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους, εάν είναι δυνατόν, και οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μάσκες και να διατηρούν την απόσταση. Σε εσωτερικούς χώρους, είναι σημαντικό να περιορίσετε το μέγεθος της ομάδας και να διασφαλίσετε καλό εξαερισμό για να μειώσετε τον κίνδυνο έκθεσης ».

«Μπορεί να φαίνεται άβολο να φοράτε μάσκες και να σέβεστε την απόσταση όταν είστε κοντά σε φίλους και συγγενείς, αλλά κάτι τέτοιο συμβάλλει σημαντικά στην εξασφάλιση ότι όλοι παραμένουν ασφαλείς και υγιείς», προσθέτει το έγγραφο.

Ο ΠΟΥ τονίζει ότι η λεπτότητα της χρήσης της μάσκας πρέπει να προέρχεται από το άτομο ως «Οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι και οι μεγαλύτεροι φίλοι ή συγγενείς μπορεί να δυσκολεύονται πολύ να ζητήσουν από τους αγαπημένους να σεβαστούν την απόσταση, ανεξάρτητα από τις ανησυχίες ή τις ανησυχίες που μπορεί να έχουν. «Και θα μπορούσατε να καταλήξετε σε ηλικιωμένους ανθρώπους που αγαπάτε σε κίνδυνο.

Τέλος, η ΠΟΥ συνιστά στις ευρωπαϊκές χώρες να «εξετάσουν προσεκτικά την προσαρμογή των δραστηριοτήτων για να εξαλείψουν την πιθανότητα συνωστισμού, ειδικά σε περιορισμένους ή κλειστούς χώρους, ακόμη και κατά τη διάρκεια ταξιδιού». Επιπλέον, η ΠΟΥ Ευρώπη προτείνει «την αξιολόγηση των χειμερινών συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται συνήθως, είτε είναι αθλητικές, ψυχαγωγικές ή θρησκευτικές, και να αξιολογήσουμε πολύ προσεκτικά τους κινδύνους που συνδέονται με αυτά. Οι αρχές θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αναβάλουν, να περιορίσουν ή να ακυρώσουν μαζικές συγκεντρώσεις στο τρέχον ευρωπαϊκό πλαίσιο μετάδοσης ».

*Αυτομ.μεταφραση του αρθου : https://www.pensioniefisco.it/coronavirus-rischio-nuova-ondata-a-gennaio-a-dirlo-loms/?fbclid=IwAR1AOo2o0ITkyFRET4AOfhwWbu2VBk1IqHHvYeA0RVo9exGUvQ5bS3w9Rc4