Δεύτερη σκληρή επιστολή Εμφιετζόγλου προς Μέρκελ: “Η Τουρκία είναι απειλή για όλη την Ευρώπη”

“Η Τουρκία του Ερντογάν είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για την Γερμανία και για την Γαλλία και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Αραβικές χώρες. Εάν δε αγοράσει  πυρηνικά από το Πακιστάν ή από αλλού; Στεφτείτε το”. 

Και όσο είναι καιρός:

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΩΡΑ”.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δρ Πρόδρομος Εμφιετζόγλου σε δεύτερη, σκληρή επιστολή του προς την Μέρκελ. Για τη πρώτη επιστολή παριστάνουν…τους Γερμανούς!

Η επιστολή Εμφιετζόγλου:

Προς:

Καγκελάριο της Γερμανίας

κυρία Άνγκελα Μέρκελ

διά της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2020

Θέμα: Δεύτερη Επιστολή 

Αξιότιμη κυρία Καγκελάριε,

Στο φύλλο της Καθημερινής της 28ης Οκτωβρίου 2020, δημοσιεύθηκε η πρώτη προς την κα Μέρκελ Επιστολή με τίτλο: «Το χρέος της Καγκελαρίου απέναντι στο Σουλτάνο» που κατέληγε με την φράση – επίκληση «Σταματήστε επιτέλους τον Ερντογάν τώρα».

Την Επιστολή διεβίβασα στον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα Dr. Ernst Reichel με την παράκληση να την προωθήσει στην κα Καγκελάριο. Προ ημερών επικοινωνήσαμε μαζί του για να τον ρωτήσουμε και με έκπληξη ακούσαμε ότι … δεν τη βρίσκει ή δεν … την έλαβε. Προφανώς του την ξαναστείλαμε και αναμένουμε. Πάντως μας προκάλεσε εντύπωση η μνεία ότι «η Επιστολή είναι στα Ελληνικά». Δεν το σχολιάσαμε αλλά τον διαβεβαιώνουμε ότι η παρούσα θα σταλεί και στα Γερμανικά. 

Τι μεσολάβησε όμως από τότε μέχρι τώρα;

O μεν Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος. Εξοντώνει Κούρδους, οργανώνει Τζιχαντιστές και τους στέλνει στη Λιβύη, όρμησε και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ – για να μας θυμίσει την γενοκτονία Αρμενίων, Ελλήνων αλλά και Ασσυρίων! Καταπατεί την Κυπριακή ΑΟΖ και την Ελληνική υφαλοκρηπίδα και ετοιμάζεται να στείλει και … δυνάμεις στο Κασμίρ . Και εκτός από αυτά απειλεί και υβρίζει την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και ηγέτες όπως τον Πρόεδρο Μακρόν. Και τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Tί κάνει η κα Μέρκελ επί Προεδρίας της Γερμανίας; Όχι μόνο ανέχεται την εχθρική και επικίνδυνη συμπεριφορά του Ερντογάν αλλά αγωνίζεται να μην της επιβληθούν καν κυρώσεις – ούτε καν οι κυρώσεις που αποφασίσθηκαν τον Οκτώβριο. Υποχωρεί στους εκβιασμούς του Ορμπάν και της Πολωνίας και ταπεινώνει τους Έλληνες.

Του είπα του Μητσοτάκη να βάλει και αυτός Βέτο. Δεν με άκουσε. Ελπίζω ότι η κα Μέρκελ να το εκτιμήσει και να μην το θεωρήσει αδυναμία, γιατί και οι υποχωρήσεις, οι ανοχές, η κατάφωρη αδικία έχουν τα όριά τους κάποτε.

Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος μας λέει η κα Μέρκελ και το ίδιο παπαγαλίζουν με ένταση τόσο ο κος Μπορέλ όσο και ο απερίγραπτος κος Στόλτενμπεργκ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά γιατί η Τουρκία του Ερντογάν είναι σημαντική και … σύμμαχος.

Γιατί κα Μέρκελ είναι σημαντική «επειδή έχει 3,5 εκ. Σύρους … πρόσφυγες ή επειδή υπάρχουν 3 εκ. Τούρκοι στην Γερμανία που ψηφίζουν ότι τους πει ο Ερντογάν ή γιατί υπάρχουν σημαντικές Γερμανικές επενδύσεις στην Τουρκία όπως και Ισπανικές και Ιταλικές»; Και γιατί είναι σύμμαχος η ΤουρκίαΕπειδή είναι στο ΝΑΤΟ;

Κατ’ αρχάς έχει η Τουρκία 3,5 εκ. Σύρους πρόσφυγες;  Ίσως ήταν τόσοι κάποτε, τώρα όμως είναι πολύ ολιγότεροι. Και γιατί είναι πρόσφυγες; Πόσοι από αυτούς δεν θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους εάν αποχωρούσαν οι Τούρκοι από την Συρία μαζί με τους Τζιχαντιστές που αυτοί οργάνωσαν, εξόπλισαν και εκμεταλλεύονται; Και αυτοί που έχουν εγκατασταθεί στις Τουρκικές πόλεις και δουλεύουν στα εργοστάσια ή έχουν ανοίξει μικρομάγαζα, μετριούνται σαν πρόσφυγες;

Αλλά τι φοβάται η κα ΜέρκελΜήπως θα πλημμυρίσουν τη ΓερμανίαΜα δεν τους σταματήσαμε στον ΈβροΆλλωστε οι Σύριοι που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα είναι κάτω του 5% ενώ η πλειοψηφία είναι Σομαλοί που τους μεταφέρουν οι Τούρκοι αεροπορικά στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί τους προωθούν στα ελληνικά νησιά και στον Έβρο.

Βέβαια έχετε δίκιο να υπολογίζετε τους Τούρκους που ζουν στη Χώρα σας. Υπάρχουν πολλοί που δεν δέχονται την ευρωπαϊκή κουλτούρα και είναι επικίνδυνοι. Αν όμως τους φοβάστε αυτό είναι διπλό κακό, διότι τους ενθαρρύνετε και αύριο που θα είναι περισσότεροι, η επιρροή θα είναι μεγαλύτερη. Ο λαός μας λέει «πρόσεχε το μικρό φιδάκι, μην το βάζεις στον κόρφο σου θα μεγαλώσει, θα δυναμώσει και θα σε δαγκώσει».  

Τώρα πόσο εκτιμήσατε που τους κρατήσαμε στον Έβρο και χαλάσαμε τα σχέδια του Ερντογάν το είδαμε. Δεν δέχεσθε το εμπάργκο στρατιωτικού εξοπλισμού και θέλετε να τους στείλετε τα υποβρύχια 214, αφού μάθατε πως να μην γέρνουν, από το δικό μας το «Παπανικολής». Στείλτε τα λοιπόν για να τορπιλίσουν τα πλοία μας, τα πλοία της Ελλάδας που τόσες φορές η πατρίδα σας κατέστρεψε στον Α’ και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που αρνείστε τόσα χρόνια να πληρώσετε τις πολεμικές Επανορθώσεις ούτε καν το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο.

Και λίγα λόγια για τα οικονομικά σας συμφέροντα στην Τουρκία.

Μήπως είναι καιρός να καταλάβετε λίγο πριν αποχωρήσετε από την πολιτική, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίσθηκε σε αξίες και αρχές που πίστεψαν οι Ιδρυτές της και όχι στα εκάστοτε συμφέροντά σας. Επί τέλους καιρός είναι να αντικαταστήσετε το  “Deutschland über alles” με το “Europa über alles”. 

Τώρα εάν η Τουρκία είναι «σύμμαχος» δεν πιστεύω να συμφωνείτε με τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ. Καταλάβετέ το. Η Τουρκία μπορεί να είναι άλλοτε «σύμμαχος» και άλλοτε «εχθρός» ή και τα δύο! Η σχέση της με τη Ρωσία μπορεί να είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος Sukhoi και μετά αγόρασε τα S400. Αύριο μπορεί να τα πουλήσει στο Κατάρ και να πάρει τα F35 για τις παράνομες διεκδικήσεις της σε βάρος της Ελλάδος.

 Επαναλαμβάνω και κλείνω. Η Τουρκία του Ερντογάν είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για την Γερμανία και για την Γαλλία και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Αραβικές χώρες. Εάν δε αγοράσει  πυρηνικά από το Πακιστάν ή από αλλού; Στεφτείτε το.

Και όσο είναι καιρός:

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΩΡΑ.

Με τιμή,

Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

πηγη