Εμβολιασμός για τον κοροναϊό: Αυτό είναι το έντυπο συναίνεσης – Ποιοι θα το υπογράφουν (Εικόνα)

emvoliasmos-hpv

16:01Ένα έντυπο συναίνεσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού από το Υπουργείο Υγείας θα κληθούν να υπογράψουν οι πολίτες, με το οποίο θα επιβεβαιώνουν ότι έχουν ενημερωθεί – μεταξύ άλλων – για τις πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες, αλλά και τον κίνδυνο μη εμβολιασμού.

Το έντυπο έχει σταλεί, ήδη, από το Υπουργείο Υγείας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και αποτελεί την υποχρεωτική συναίνεση των πολιτών πριν τον εμβολιασμό.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το iatropedia.gr .

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν δύναται να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

Δείτε το έγγραφο

Αντίστροφη μέτρηση για τα εμβόλια

Ολόκληρη η Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες περιμένει με κομμένη την ανάσα την έγκριση του εμβολίου της Pfizer – στις 21 ή 23 Δεκεμβρίου – προκειμένου να ξεκινήσει η διανομή των εμβολίων σε όλες τις χώρες.

πηγη